Хелм

ШОKАНТАН ПРЕОKРЕТ У ИТАЛИЈИ: Лекари и правници тужили владу: “Болесници убијани интензивном негом и респираторима”

Истражитељ Паqуале Баццо, заједно с инфектологом Гиулио Тарро и суцем Ангелом Гиоргианнијем, поднеће тужбу против Владе Европском суду због мера предузетих током пандемије, заједно с инфектологом Гиулио Тарром и судијом Ангелом Гиоргианнијем извештава документарац.цом а на основу чланка у италијанском медију илгиорнале.ит.

Медицински истражитељ Паqуале Баццо поднијет ће жалбу државном тужитељу у Риму и апел Еуропском суду против мјера које је подузела влада Гиусеппеа Цонтеа тијеком врхунца пандемије у Италији. Три стручњака учинит ће то путем своје удруге “Л’Еретицо” која већ укључује око 2 тисуће лијечника и правника.

Kако је објашњено у приопћењу за јавност, извјешће истиче низ аспеката лошег управљања кризним ситуацијама тијеком пандемије Цовид-19 у Италији, посебно с медицинско-знанственог, епидемиолошког и правног стајалишта.

“Погрешни дијагностички приступи, непримјерени третмани, заразно задржавање и сигурносне мјере које су и данас на снази: за стручњаке Еретицо, права грађана заштићених талијанским Уставом и међународним правом прекршена су“, пишу Тарро, Баццхус и Гиорганни у напомени.

“Убијали смо људе, а чак и ако је било у доброј вјери, јер смо били суочени с новом ситуацијом, али у ИЦУ-у је примијењен погрешан третман. Речено је да се не користе протуупални лијекови који су сада основа нове терапије. Није кориштен хепарин и извршена је дубока вентилација респираторима. Видио сам базе плућа Цовидових пацијената тијеком обдукције и потпуно су изгорјела, јер је чисти кисик послан под одређеним притиском створио праве опекотине. Проузрочена је тромбоемболија јер кисик није циркулирао и јер су плућа била зачепљена. Лијечници су слиједили владине смјернице користећи потпуно погрешан протокол лијечења (оп.п. Свјетске здравствене организације WХО). Било је то попут лијечења дијабетичара шећером. ” изјавио је Пасqуале Баццо за ИлГиорнале.ит.

То није све. У оптужби, у приговору, стоји и проблем око упорабе заштитних маски, “за које Министарство здравља и само предвиђа могуће нежељене посљедице по здравље (оп. п. нуспојаве) “, те примјена цјепива.

Правни одбор удруге “Л’Еретицо” већ је припремио образац који грађани могу употријебити, односно да затраже од свог послодавца (или управитеља школе, у случају школа) “да преузме грађанску и кривичну одговорност за било које штетне посљедице по здравље које произлазе из упорабе тих производа.”

Сличан образац припремљен је за преузимање одговорности лијечника или педијатра, а према слободном избору пацијента (и АСЛ према лијечнику) у којега се администрира обвезно цјепиво. Пацијентов информирани пристанак по закону подразумијева да лијечник мора навести све могуће штетне посљедице по здравље, односно нежељене реакције које могу произаћи из лијечења како би пацијент могао одлучити хоће ли прихватити лијечење или не и његове могуће штете “, пишу сурадници. Обрасци су објављени на wеб мјесту удруге и “могуће их је бесплатно преузети“, како каже Баццхус.

“Најгора ствар – закључио је мртвозорник – је да се за смрти (оп. п. проузрочене погрешним протоколима лијечењења цовид-19 ) нитко није испричао (оп. п. нити за исто преузео одговорност). Сада се узима у обзир то да су примијењене погрешне терапије, али нитко још није рекао ‘Нисмо били у праву‘”.

(Документарац.цом)

Link: https://dokumentarac.com/covid-19/covid-19-lijecnici-i-pravnici-podizu-tuzbu-protiv-talijanske-vlade-bolesnici-ubijani-intenzivnom-njegom/

Preuzeto: https://www.ilgiornale.it/news/cronache/bacco-abbiamo-ucciso-persone-terapia-intensiva-1874356.html

Васељенска

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!