ШОКАНТНО: Трују нас флуоридом да створе робове и зараде милијарде долара

ШОКАНТНО: Трују нас флуоридом да створе робове и зараде милијарде долара

Широм света, па тако и у нашој земљи, постоји законска обавеза додавања састојка по имену флуорид у воду. Појединци верују да то једињење разара како ментално тако и физичко стање његових конзумената

Флуорисање или додавање флуорида води за пиће спроводи се широм света већ 70 година, и то уз објашњење да та супстанца, између осталог, зауставља распадање зуба. Међутим, критичари такве праксе тврде да добробити флуорида по здравље нису доказане, а да је његов негативан утицај детаљно документован. 

Наводно, тај састојак владајућа елита, по рецепту нацистичких научника, сипа у воду како би људе претворила у послушну рају, која никада неће да устане против неправде и неједнакости.

Стерилизација

Закључци научника о утицају флуорида на људско здравље веома су подељени, па број теорија о разлогу коришћења тог једињења флуора у водоводима широм света, па и у Србији, уопште не изненађује.
– Према тврдњама поборника флуорисања, један зубар из Колорада педесетих година открио је да вишак флуорида у пијаћој води избељује зубе. Кад је америчка Служба за јавно здравље (УСПХС) поновила експеримент, установила је да то једињење кочи распадање зуба. Противници флуорисања, с друге стране, верују да су коришћење флуорида у води започели нацисти тридесетих година, кад су открили да су људи који пију воду с флуоридом послушни и да их је лако контролисати. Нацисти су га наводно користили у концентрационим логорима, као и приликом освајања Пољске и Чехословачке – пише Гречен Ен Рајли у књизи „Теорије завере у америчкој историји“.

Појединци верују, додаје она, да флуорисање изазива стерилност и да су га нацисти намерно сипали у водоводе источне Европе како би елиминисали локално становништво и временом на њихова имања населили немачке колонисте.

Логори и гулази

– Коришћење флуорида за подјармљивање људи од нациста су видели и Совјети, који су га употребљавали у својим гулазима. Управо та теорија део је тезе настале у време Макартијевог лова на комунисте – да СССР флуорисањем воде намерава да покори САД. Поборници те тезе имају три мишљења о дејству те хемикалије. Једни сматрају да је циљ био слабљење менталних способности Американаца како би лакше дошли до политичког преврата, други да је флуорисање само први корак у војној инвазији Совјета, док трећи тврде да је дугорочни план СССР био да изазове рак и друге болести у САД, посебно међу децом, како би за 10 или 20 година, у тренутку инвазије, Америка остала без довољно здравих људи за одбрану земље – пише Рајлијева.

Она додаје да је било и оних који су имали екстремнији став – веровали су да је циљ тровање свих људи како би они били замењени специјално одгојеном расом коју би Совјети створили.

Све само ради профита

– И већина критичара флуорида исмејала је тезе о комунистичкој завери, а као апсурдна представљена је чак и у комедији „Доктор Стренџлав“ Стенлија Кјубрика. Ипак, много чешће су биле две теорије. Једна је да иза свега стоји америчка савезна влада, која тако контролише своје грађане, а друга да је мотив флуорисања воде профит. Понекад би се јавиле и теорије које би спајале те две тезе. Појединци су тврдили да иза свега стоји АЛЦОА (Алуминијумска компанија Америке), која је промовисала флуорисање како би се решила флуорида који је био нуспродукт процеса производње алуминијума – пише Рајли.

Доказ тога, додаје она, јесте и то што је Оскар Јуинг, челник агенције која је одобрила коришћење флуорида, претходно био управо адвокат АЛЦОА.

Смањење отпора

– Флуорисање воде у САД почело је раних педесетих, у време кад су у оквиру пројекта „Спајалица“ нацистички научници почели да се насељавају у Америци. Цењеног америчког хемичара Чарлса Елиота Перкинса влада је послала у Немачку да помогне у обнови фабрике „И. Г. Фарбен“ по завршетку рата. Он је 1954. написао да је открио да су нацисти користили содијум хлорид као средство масовне контроле.
– Желим да ово кажем јасно: прави разлог флуорисања воде није брига о здрављу дечјих зуба. Прави разлог је смањење отпора маса, контрола људи и одузимање слободе. Учестале дозе флуорина временом ће смањити способност индивидуе да се супротстави спорим тровањем делова можданог ткива, она ће се поклонити вољи сваког ко жели да је контролише. То говорим као научник који је 20 година провео истражујући хемију, биохемију, физиологију и патологију флуорина. Сваки човек који годину дана пије вештачки флуорисану воду, више никада неће бити иста особа, ни ментално ни физички – пише Џим Марс у књизи „Завера од билион долара“.

Он тврди да је флуорид кључни састојак „прозака“ и многих психотропских лекова. Осим тога, позивајући се на хемичара др Дина Бурка с Националног института за канцер, он каже да флуорид изазива канцер.

Појава рака

– Бурк је изјавио да флуорид чешће и брже изазива рак него било која друга хемикалија. Истраживања др Перија Кона показала су везу између остеосаркоме и флуорида, као и да је та врста канцера погађала децу 4,6 пута чешће у областима с флуорисаном водом. Где год је вода флуорисана, канцер се јавља чешће – каже Марс.

Он верује да, уз алуминијумску индустрију, иза форсирања флуорисања стоји и фармацеутска индустрија.
– Они су учинили да отпадни производ флуорид постане саставни активни састојак пестицида, фунгицида, анестетика, лекова, пасти за зубе… Флуорид је постао толико важан део индустрије која доноси милијарде долара да је за фармацеутске компаније финансијски немогуће, легално незамисливо и потенцијално разарајуће било какво признање да то једињење трује људе – тврди тај публициста.

Др Тед Спенсер
НИЗ ОПРЕЧНИХ СТУДИЈА

Зубар и нутрициониста др Тед Спенсер каже да га је локална здравствена организација у Вирџинији ангажовала да испита да ли је флуорид токсичан и изазива рак.
– Отишао сам у Националну медицинску библиотеку и нашао 40 стручних чланака на ту тему – половина је тврдила да је флуорид мутаген, половина да није. Немогуће је да су и једни и други у праву. Питали смо се где је грешка, а онда смо открили да су многе европске земље забраниле флуорисање воде – пише Тед Спенсер.
То говори, објашњава он, довољно о томе да научници које не плаћају америчке корпорације имају другачије мишљење од оних који раде за њих.

Универзитет у Кенту
САМО У ЕНГЛЕСКОЈ БОЛЕСНО 15.000 ЉУДИ

Научна студија објављена у фебруару ове године у Енглеској показала је да је успорен рад тироидне жлезде код људи чак 30 одсто учесталији у областима у којима се вода највише флуорише.
– То значи да и до 15.000 људи непотребно пати због проблема узрокованих смањеном функцијом штитасте жлезде, који могу изазвати депресију, гојење, умор и болове у мишићима. Слаба активност штитасте жлезде може бити веома опасна и изазвати дугорочне здравствене проблеме. Мислим да власти морају размотрити да ли уопште треба додавати флуорид у воду. Постоје много безбеднији начини да се поправи здравље зуба – пише у истраживању професора Стивена Пекама са Универзитета у Кенту.

УЧЕСТАЛИ ПРОТЕСТИ Грађани устали против флуорисања у многим државама
ШИРОМ СВЕТА ЗАХТЕВАЈУ ЗДРАВУ ВОДУ

У Америци, али и у другим земљама широм света већ годинама протестују против флуорисања воде. Посебно интензивне демонстрације су у САД, где борци за екологију тврде да се грађани преко пијаће воде трују додацима из ње, због чега често излазе на улице и захтевају од владе да престане с праксом флуорисања.

Сличног става су и грађани Ирске, који су недавно организовали „голи протест“, на којем су се појавили без одеће, прекривени само транспарентима на којима је писало „Стоп флуорисању“ и „Реците ‚да‘ здравој води“. Према њиховим речима, они су на улице изашли обнажени јер тако желе да покажу да су им у њиховој домовини ускраћена, односно „скинута“ основна права, што подразумева да ће разголићени и шетати.
– Имамо право на здравље, а флуорисање воде нам га узима – нагласили су они тада.

Чињенице
О УПОТРЕБИ ФЛУОРИДА

– Већина земаља западне Европе забранила је флуорисање воде
– Флуорид је хемикалија која се додаје у воду, а у ствари је индустријски отпад
– Све више студија спроводи се како би се доказало да је флуорисање неефикасно и непотребно
– Корист флуорида је само површинска, нема потребе уносити га у организам
– Постоје наводи да је употреба флуорида у води повезана с многим здравственим проблемима, од артритиса, хипотироидизма и рака, па све до Алцхајмерове болести и смањења интелигенције деце

* подаци преузети са сајта Флуориде Ацтион Нетwорк

КУРИР

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Да имамо државу као што немамо ти би Лајчак Србију могао само да видиш на разгледници!

Да имамо државу као што немамо ти би Лајчак Србију могао само да видиш на разгледници!

Амбиције Мирослава Лајчака нису само да организује састанак између Александра Вучића и Аљбина Куртија, већ …

Василије Крестић: Мрзитељи Србије срамно умањују све наше жртве

Василије Крестић: Мрзитељи Србије срамно умањују све наше жртве

Срамно и издајнички се односимо према нашим недужним жртвама. Мислим пре свега на све учесталије …

Један коментар

  1. Е да је само флорид присутан и у води, има га и у пасти за субе. Све је покривено и финсирано из програма “ЕУГЕНИКА” позз. ДРАГАН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *