ВЕРБИЋ: У просвети има 15.000 оних који су за технолошки вишак

0
(0)

МИНИСТАР просвете, науке и технолошког развоја Србије Срђан Вербић изјавио је данас да у просвети има око 15.000 оних који су технолошки вишак и да је то трећа и највећа листа која је до сада направљена.

Вербић је за РТС рекао да је и раније било технолошких вишкова, али да им се сад први пут нуди отпремнина што раније није био случај јер у буџету није било новца за то.

„Надам се да ће отићи они који то желе. И раније је било технолошких вишкова, али никада им није нуђена отпремнина, а сада тога има и надам се да ће их искористити и да нећемо доћи у ситуацију да одлази ко не жели“, рекао је Вербић.

Он је, међутим, напоменуо и да постоји 12.000 места на којима би неко могао да се запосли, што је једна нелогичност која је проистекла претходних година „због лоше комуникације“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За уџбенике и опрему у просеку је потребно издвојити 15.000 до 20.000 динара (видео)

5 (1) Тачан модел како ће изгледати настава од 1. септембра још није познат. Родитељи …

Владимир Димитријевић: Да ли нас пандемија отуђује од Бога и људи? (видео)

5 (1) Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу …

Један коментар

  1. Своју искључивост манифестујете кроз тотално незнање. Допире ли до Вас да сте и Ви технолошки вишак јер несваћате да Министарство је сервис Изцршен валсти србије и Ви немате никаво Законско нити Уставно право да ишта јавно изговорите са те јавне функције коју данас испуњавате Вашим присуством. Прво ту реч Министар, ту страну реч Министар крајње је време да је замените Српском речју, Сви страни језици се лако и брзо могу и требају да се превести на Српски језик, зато, ако сте и мало писмени узмите Вухаклијин речник и нађите ту страну реч „Министар“. Ако имате ову књигу тамо ће те ту реч Министар лако спознати у преводу на Српски језик да има само једну вредност значења у Српском језику а то значи Министар = СЛУГА. Тако да Ваше јавни иступање са овим вашим полунеписменим изјавама ја доживљавам као једнострани раскид Уговора о постављењеу на ову јавну функцију од општег јавног интереса на коју сте постављени и именовани. Хвала и довиђења, за мене би више значило ако би то било „збогом“ позз. ДРАГАНешковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend