Соња Лихт: Ми стојимо постојано кано Брегзит клисурине, проклет био издајица ЕУ домовине!

0
(0)

Излазак Велике Британије из Европске уније могао би да повећа евроскептицизам у Србији, али не и да поколеба Србију на путу ка ЕУ, оцењује председница Фонда за политичку изузетност Соња Лихт.

Лихт је за Тањуг уочи исхода референдума оценила да овакав исход, односно излазак Британије из ЕУ, значи „огромне потресе, пре свега у тој земљи“, не верује да ће Европска унија почети да се „пара“, као што многи који је не воле прижељкују.

Наводећи да је у овом тренутку тешко рећи какве ће последице одлука на британском референдуму имати по Србију и друге земље које желе чланство у ЕУ, Лихт каже да би излазак у одређеној мери могао да повећао број евроскептика.

Међутим, додаје да је важно да и даље око две трећине грађана наше земље сматра да су реформе европског типа потребне.

– То је зато што су разумели да у том процесу приближавања ЕУ ми јачамо пре свега своју државу, па самим тим и институције те државе и јачамо друштво. Не верујем да ће се то променити изласком Велике Британије из Уније – каже Лихт.

Наводи да је чак и затечена зрелошћу становништва, које континуирано верује да је то пут којим треба ићи, јер желе да Србија постане озбиљна, одговорна и јака држава заснована на владавини права и јаким институцијама.

Лихт наводи да је ЕУ, иако има многе мане, модел о коме се може само сањати у појединим деловима света, попут Африке, Азије, Латинске Америке.

– То је сан, који није савршен, али је најбоља интеграција која је икада постигнута у историји људског рода – каже Лихт.

НСПМ, Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

Антихришћански вандализам у Белој демонији ака Европи достиже врхунац

4.3 (3) У извештају Института Хајтстоун пише: „Неки напади, посебно против Римокатоличке цркве, дело су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend