Срби протестују на Јарињу, бомба у Косовској Митровици

Срби протестују на Јарињу, бомба у Косовској Митровици

Радови на успостављању интегрисаног прелаза Јариње на северу Косова нису настављени ни јутрос због протеста окупљених Срба, који су ту провели другу ноћ за редом. Очекује се састанак на којем би државни врх требало да упозна председнике општина са севера Косова о дијалогу с Приштином. У међувремену се пронела вест да је у Косовској Митровици експлодирала бомба.

13:44 СРБИ НА ЈАРИЊУ ИШЧЕКУЈУ ВЕСТИ ИЗ БЕОГРАДА

Срби који протестују на месту где треба да буде изграђен интегрисани прелаз Јариње, ишчекују вести из Београда где ће њихови представници разговарати са Томиславом Николићем и Ивицом Дачићем.

Окупљени грађани кажу да су спремни, да у случају позитивних вести из Београда, пођу својим кућама, чиме би се створили услови да радови на изградњи инфраструктуре на будућем интегрисаном прелазу буду настављени.

Већина грађана налази се у својим аутомобилима где уз радио пријемнике и путем мобилних телефона са пажњом слушају, односно, читају вести у вези са ситуацијом која, како истичу, утиче на њихове животе.

12:44 ЕКПЛОДИРАЛА БОМБА У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ

Непознате особе бациле су данас око 10.30 часова експлозивну направу у улици Краља Петра И у северном делу Косовске Митровице, повређених није било али је причињена материјална штета на оближњој згради.

Регионални портпарол Косовске полиције (КП) Бесим Хоти изјавио је Тањугу да се експлозија догодила у близини аутобуског стајалишта у улици Краља Петра И а мотиви и починиоци овог криминалног акта су још увек непознати.

“Још не знамо о каквој врсти експлозије се ради, чекамо анализе истражне и форензичке јединице које ће утврдити врсту експлозива која је коришћена током овог криминалног акта”, рекао је Хоти.

Случај је регистрован као изазивање опште опасности и још се чекају службени известаји који ће утврдити више детаља о овом случају, додао је полицијски портпарол.

У тренутку експлозије на уређењу фасаде на згради испред које је дошло до детонације радили су радници који су били на скелама али на срећу нико од њих није повређен.

Како јавља Тањугов извештач са лица места, у експлозији је оштећена и трафика за продају аутобуских карата у којој у том тренутку није било никог.


09:26 СРБИ И ДАЉЕ НА ЈАРИЊУ, НЕМА НАСТАВКА РАДОВА

 

Радови на успостављању интегрисаног прелаза Јариње на северу Косова нису настављени ни јутрос због протеста окупљених Срба, који су ту провели другу ноћ за редом.

Пар стотина Срба и претходну ноћ провели су окупљени на локацији где треба да буде интегрисани прелаз Јариње, поред пута Рашка – Лепосавић, својим аутомобилима, уз логорске ватре и у шаторима.

Окупљени Срби траже гаранције да на административном прелазу неће бити наплате царине, односно да се не прави граница између централне Србије и Косова.

Саобраћај преко Јариња није блокиран, тако да сви који путују из правца Рашке на север Косова и обрнуто пролазе без већег задржавања, уз контролу саобраћаја коју на прелазу обавља Еулекс.

 

08:21САСТАНАК ДРЖАВНОГ ВРХА СА СРБИМА СА СЕВЕРА КИМ

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да ће данас у Председништву Србије државни врх о дијалогу с Приштином упознати председнике општина са севера Косова.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Због чега мајмуни не управљају зоолошким вртом?

Због чега мајмуни не управљају зоолошким вртом?

Одговарајући на питање шта мисли о радничком самоуправљању, један амерички научник који је средином осамдесетих …

НЕ на референдуму је НЕ даљој колонизацији Србије

НЕ на референдуму је НЕ даљој колонизацији Србије

У име Српског покрета Двери, у име свих Уставобранитеља и потписника Апела народу и у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *