Срби у САД Трампу: Уведите санкције Милу Ђукановићу и Душку Марковићу

Срби у САД Трампу: Уведите санкције Милу Ђукановићу и Душку Марковићу

Српскоамеричка конференција лидерства упутила је петицију председнику САД Доналду Трампу, којом од њега тражи да се заложи за православне хришћане у Црној Гори и уведе санкције Милу Ђукановићу и Душку Марковићу.

Садржину петиције преносимо у целини:

“Поштовани господине председниче,

У разговору са Тукером Kарлсоном у јулу 2018. године, с правом сте упозорили свет да је Влада Црне Горе, безобзирним и неодговорним чином, могла да изазове сукоб који може имати импликације на НАТО. Они који су тада критиковали, одбацивали и исмејавали Ваше коментаре сада ћуте, у тренутку када је црногорска власт усвојила ’Закон о верској слободи‘ којим се одузимају све цркве и верска имовина саграђена пре 1918. године, намећући строга ограничења неотуђивим правима верских заједница на своје власништво и богослужење.

Овај контроверзни нови закон, којем су се супротставиле верске вође из целог света, усвојен је усред сезоне Божића након што је Влада Црне Горе одбила да дозволи време за дијалог са највећом хришћанском заједницом у земљи Митрополијом црногорско-приморском и након што је већина опозиционих чланова Скупштине ухапшена. Грађани који се противе закону о одузимању њихове верске имовине у огромном су броју изашли на улице, упркос полицијској репресији и премлаћивању верника и свештенства.

Господине председниче, Закон о међународној верској слободи, 22 У. С. Ц. §§ 6441-61, даје вам овлашћење да изричете санкције онима који крше верске слободе широм света. Молимо вас да се заложите за православне хришћане у Црној Гори, изрицањем санкција председнику Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, уколико одмах не предузму кораке за укидање контроверзног закона”.

Ова организација младих и школованих Срба покреће петицију председнику Трампу у моменту када се у Вашингтону води борба између глобалиста и патриотских снага и атмосфери импичмента са циљем свргавања Доналда Трампа у‚ сусрет изборима следец́е године, наводи портал “Ин4с”.

ИН4С

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере "Подморнице"

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере “Подморнице”

ФРАНЦУСКА треба да напусти командне структуре НАТО! То је мишљење више председничких кандидата на предстојећим …

Шиптарски терористи бацили сузавац на Србе код Брњака, шаљу појачања из Приштине (видео)

Шиптарски терористи бацили сузавац на Србе код Брњака, шаљу појачања из Приштине (видео)

ТЗВ. косовске полицијске снаге бациле су сузавац на окупљене грађане код прелаза Брњак. У току …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *