Србија изручила комплетно сопствено цивилно и војно руководство као и РС и РСК

0
(0)

20.07.2011. – Република Српска, Република Српска Крајина и Србија у Хагу!

Борис Тадић je потврдио чињеницу хапшења бившег председника Републике Српске Крајине Горана Хаџића. Српске власти су ухапсиле Хаџића у среду у северном делу Србиjи и сада он je у Београду.  Међународни трибунал за бившу Југославију оптужује Хаџића за ратне злочине у време оружаног конфликта на територији Хрватске 1991-1995. године. Горан Хаџић je био наjтражениjи човек од стране Међународног трибунала  за бившу Југославију после хапшења председника Републике Српске Радована Караџића 11. jуна 2008. године, команданта Војске Републике Српске Ратка Младића 26.маjа 2011, и команданта полиције Стоjана Жупљанина 11 jуна.2008.

ХРОНОЛОГИЈА:

– 20. јануар 2003. – Бивши председник Србије Милан Милутиновић отпутовао је у Хаг где се добровољно предао хашком Трибуналу.

– 24. фебруар 2003. – Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ отпутовао је у Хаг где се добровољно предао хашком Трибуналу.

– 13. марта 2003. – У Београду су у полицијској акцији Сабља, након убиства премијера Србије Зорана Дјиндјића, ухапшени бивши функционери Службе државне безбедности (СДБ) Србије Франко Симатовић Френки и Јовица Станишић и изручени хашком Трибуналу.

– 21. априла 2003. – У Београду се добровољно предао бивши официр ЈНА Мирослав Радић, један од тројице оптужених из такозване вуковарске тројке.

– У ноћи измедју 12. и 13. јуна 2003. у свом стану у Београду ухапшен је бивши официр ЈНА пуковник Веселин Шљиванчанин, последњи из такозване вуковарске тројке оптужене за злочине на пољопривредном добру Овчара код Вуковара.

– 30. јуни 2003. – Властима у Београду предао се  Жељко Меакић.

– 9. август 2003. – Митар Рашевић предао се властима у Србији.

– 25. септембра 2003. – На подручју општине Мало Црниће (Србија) ухапшен је капетан прве класе бивше Југословенске народне армије (ЈНА) Владимир Ковачевић звани Рамбо.

– 26. новембар – Бивши лидер Книнске крајине Милан Бабић добровољно се предао властима у Србији, у којој је после рата живео.

– 9. октобра 2004. – Бивши официр ВРС Љубиша Беара предао се властима у Србији. Пребачен у Хаг у пратњи српског министра правде Зорана Стојковића.

– 3. фебруар 2005. – Генерал у пензији Војске СЦГ Владимир Лазаревић, добровољно је отпутовао у Хаг.

– 21. фебруара 2005. – Пензионисани генерал ВРС Милан Гверо донео је одлуку да се добровољно преда. Отпутовао је у Хаг у пратњи бившег министра за локалну самоуправу Зорана Лончара.

– 25. фебруара 2005. – Хашки оптуженик, бивши официр Војске Републике Српске Радивој Милетић одлучио је да добровољно преда. Отпутовао је у Хаг 28. фебруара у пратњи бившег министра за локалну самоуправу Зорана Лончара.

– 7. март 2005. – Бивши начелник Генералштаба Војске Југославије Момчило Перишић добровољно је отпутовао у Хаг.

– 10. март 2005. – Бивши министар унутрашњих послова РС Мићо Станишић одлучио је да се преда Хашком трибуналу, званично је потврдјено из Владе Србије. 

– 13. март 2005. – Гојко Јанковић, који је пред Хашким трибуналом оптужен за злочине над муслиманским становништвом у Фочи, донео је одлуку да се добровољно преда, саопштила је Влада Србије.

– 15. март 2005. – Бивши начелник безбедности у Зворничкој бригади ВРС Драго Николић одлучио је да се добровољно преда Хашком трибуналу, саопштила је Влада Србије.

– 20. март 2005. – Хашки оптуженик Винко Пандуревић донео је одлуку да се добровољно преда Хашком трибуналу, саопштено је из Владе Србије.

– 29. март 2005. – Полицијски генерал РС Љубомир Боровчанин одлучио је да се добровољно преда Хашком трибуналу, саопштила је Влада Србије.

– 4. априла 2005. – Хашки оптуженик полицијски генерал Сретен Лукић отпутовао је добровољно у Хаг

– 8. април 2005. – Некадашњи помоћник команданта за безбедност у Дринском корпусу, пуковник Вујадин Поповић добровољно се предао

– 7. април 2005. – Хашки трибунал објавио је оптужницу против Милорада Трбића, који је дан раније пребачен у притворску јединицу у Шевенингену.

– 14. април 2005. – Пуковник Вујадин Поповић, некадашњи помоћник команданта за безбедност у Дринском корпусу се добровољно предао, 

– 22. април 2005. – Генерал Небојша Павковић обавестио је Владу Србије да је донео одлуку да се добровољно преда хашком Трибуналу.

– 31. мај 2007. – Генерал ВРС Здравко Толимир, ухапшен је у заједничкој акцији полиција Србије и РС.

– 11. јун 2008. – Бивши начелник Центра јавне безбедности Бањалуке Стојан Жупљанин ухапшен је у околини Београда.

– 21. јул 2008. – У Србији је ухапшен бивши председник Републике Српске Радован Караџић.

– 26. мај 2011. – У селу Лазарево, у близини Зрењанина, ухапшен је командант Војске РС Ратко Младић.

Бивши председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић изручен је Хашком трибуналу на Видовдан 28. јуна 2001.године. Преминуо је у притвору 11.марта 2006.године.

Бивши министар полиције Влајко Стојиљковић убио се на степеништу тадашње Савезне Скупштине (данас Дом народне Скупштине) 11.априла 2002.године. Сојиљковић је самоубиство извршио дан након што су посланици изгласали Закон о сарадњи са Хашким трибуналом. Он је у својој опроштајној поруци навео да као савезни посланик протестује против тадашње власти ДОС-а и да за своју смрт сматра директно одговорним тадашњег премијера, покојног Зорана Ђинђића, те Војислава Коштуницу, Душана Михајловића и друге представнике тадашње власти.

Стојиљковић је поред Слободана Милошевића, Драгољуба Ојданића, Николе Шаиновића и Милана Милутиновића био на оптужници Хага за злочине на Косову.

 

Восток

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

ТАЈНЕ ВИНЧАНСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ: Први на свету су топили метал, САВРШЕНО СУ СЕ ХРАНИЛИ, али то НИЈЕ СВЕ

5 (8) Једно је сигурно, сви смо почели од погрешне претпоставке – да су они …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend