fbpx

Србија извезла 2,1 милиjарда евра пољоприврених производа у 2014.

0
(0)

Mинистарка пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић изjавила jе данас да jе за 11 месеци 2014. године забележен пораст извоза пољопривредних и прехрамбених производа а укупна вредност извоза била jе 2,1 милиjарда евра.

„Oбезбедили смо суфицит у размени пољопривредних и прехрамбених произовда у вредности од jедне милиjарде евра, што jе за 23 одсто више у односу на 2013. годину“, рекла jе министарка на TВ Пинк.

Према њеним речима економски ефекат био би и знатно бољи да се у извозном асортиману нашло више меса, млека и производа од тих сировина.

„Због тога jе опредељење Владе Србиjе и Mинистарства пољопривреде да у наредном периоду посебно стимулишу развоj сточарства. Mи смо задржали све досадашње а уводимо и две нове мере као стимулациjу овоj производњи“, истакла jе Богосављевић-Бошковић.

Mинистарска jе нагласила да jе задовољна оствареним резултатом како због позитивног салда тако и због чињенице да jе обезбеђен суфицит од jедне милиjарде евра, што показуjе да jе пољопривреда jедан од наjздравиjих сектора у нашоj земљи.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *