Насловна / Србија / Економија / Србија међу земљама са најнижим платама у Европи
Србија међу земљама са најнижим платама у Европи 1

Србија међу земљама са најнижим платама у Европи

Београд – Плате радника у Украјини најниже су у Европи, а међу 10 земаља са најнижим примањима су Србија, Македонија, Белорусија и Албанија, показало је истраживање једног украјинског аналитичког центра.

Украјински стручњаци саставили су листу најсиромашнијих европских земаља, на којој предњачи Украјина, користећи као критеријум висину плате након плаћеног пореза, саопштио је центар Теxтy.орг.уа.

Украјина је са просечном платом од 190 евра на првом месту најсиромашнијих држава које су обухваћене истраживањем. Следи Молдавија са 216 евра, а евроазијска земља Азербејџан је на трећем месту са просечном платом од 232 евра, наводи портал ецономицс.униан.инфо.

Међу 10 држава са најнижим платама су и Грузија, Јерменија, Белорусија, Казахстан, Албанија, Македонија и Србија, пише на сајту.

Према подацима украјинског центра, највиша примања су у Швајцарској где је просечна плата 4.421 евро, а затим у Исланду и Норвешкој са просечном платом од 3.440, односно 3.405 евра.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Грделица: Потпорни зид поново кренуо на аутопут! 11

Грделица: Потпорни зид поново кренуо на аутопут!

Таман што су отворили чувени аутопут који су правили 30 година, десет пута дуже него …

Деценија најспоријег раста Србије у региону 12

Деценија најспоријег раста Србије у региону

Европска статистичка агенција Еуростат објавила је пре неколико дана билтен са статистичким подацима земаља које …

Један коментар

  1. БЕДЕ НИКАД ДОСТА!

    Одакле ова информација да је Србија међу земљама са најнижим платама у Европи ( а она износи само до 400 евра)? Њен председник ΛV колико људима да објашњава само што нису плате и пензије веће но икада, биће но се не зна када, када помре већину становништва од глади и беде. Од његовог замајавања по тридесет сати дневно и његове благодети више ни врапци на грани не верују, осим лакомислени пензоси ΛV гласачка машина, јер им је пензија повећана за 7, 91%, а трошкови живота порасли за 20% задњих три година преживљавања. Да ли верују у благодете вође њихови празни стомаци, чија крчање надвладавају хвалоспеве и бајколажи ΛV? Далеко се чују. Нама нема бољитка док земљу воде керамичари, плагијатори купци диплома, лезбејке и педери.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *