Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0
(0)

Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће већ од 10. августа снимати све непрописно паркиране аутомобиле.

„Блиц“ пише да је измена одлуке о јавним паркиралиштима, коју је крајем маја усвојила Скупштина града, донела много новина, а једна је и увођење у функцију специјално надограђених возила која ће имати електронски систем за очитавање таблица преко видео надзора. Реч је о модерним и прилично скупим возилима, модел Ланд ровер дискавери, у које је уграђен специјални систем „Соколово око“ за очитавање и препознавање регистарских таблица помоћу камера које снимају из свих углова. Град Београд је на лизинг узео 18 оваквих возила, а како је најављено, на овај начин биће покривене 93 градске улице којима пролази јавни превоз.

Kомунални милиционери ће бити у предњем делу аутомобила, док је задњи резервисан за електронску опрему. Ова возила ће пролазити улицом и фотографисати непрописно паркирана возила, док ће комунални милиционер који управља њиме писати казне, које ће затим возачима директно стизати на кућне адресе. План је да се овим возилима врши надзор свих оних који се несавесно паркирају у жутим тракама, на пешачким прелазима, аутобуским стајалиштима, трамвајским шинама, тротоарима… Ова идеја стара је више од годину дана, када је „Паркинг сервис“ расписао тендер за набавку “система за аутоматско препознавање регистарских таблица возила путем мобилног видео надзора“.

Возни парк комуналне милиције у Београду богатији је за 18 нових возила који су укупно плаћени 302 милиона динара или 2.438.518,63 евра, по данашњем курсу.

“Ова возила су набављена, зато што та возила омогућавају да се покаже ауторитет државе. На крају крајева, највећи број возила која се бахато паркирају су џипови, аудији и беемвеи. Нећемо на њих да идемо тротинетима, него ћемо лепо да идемо на њих возилима која ће показати колика је снага државе!”-рекао је тим поводом заменик градоначелника Горан Весић.

Слободне новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији успешан инвеститор, у Америци сумње на прање новца

5 (2) Фабрика чарапа „Real Knitting“ у Србији примила је новчану трансакцију од 1,2 милиона …

Наставља се прање пара породица Вучић, Брнабић, а пореска служба затвара 350 конкурентних објеката

5 (8) Србија је најсиромашнија држава Европе, а воде је најбогатији политичари, званичне су процене …

Један коментар

  1. А како би било, да се та бснда неписмених хоштаплера упосли да обезбеди грађанима довољно паркинг места, умасто што нас излаже трошку куповине 190.000евра по возилу и трошку за казне?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *