Србија на шест месеци прекида све војне вежбе и активности са свим партнерима

5
(5)

Влада Републике Србије је на седници у среду донела одлуку да у наредних шест месеци прекине све војне вежбе и све војне активности са свим партнерима.

Министар одбране Александар Вулин после седнице Владе изјавио је да се Србија налази под страшним и незаслуженим притиском Европске уније.

„Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељени у нашим одлукама или нашим поступцима, па чак ни у реалности, резултат су хистерије која одређује политичке одлуке и правце великих и моћних земаља. Од нас се тражи да по цену напуштања наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, али и наш народ на Kосову и Метохији и Републици Српској напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом“, рекао је министар Вулин, преноси Министарство одбране.

Он је нагласио да је Србија, одлуком Скупштине Србије, војно неутрална земља.

„Да би сачували позицију војне неутралности, избегли или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу, нашу политику и нашу економију, Влада Републике Србије је на данашњој седници донела одлуку да се у наредних шест месеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима, без разлике“, нагласио је.

„У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО ни са ОДKБ, ни са Русијом, ни са САД, ни са Kином, ни са Европском унијом, ни са истоком ни са западом. Наше учешће у мировним операцијама ће бити посебно размотрено и према потреби суспендовано“, закључио је Вулин.

Аутор: Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Српски интелектуалци траже од Путина да одузме Вучићу орден

4.8 (16) Отворено писмо српских интелектуалаца председнику Руске Федерације, Владимиру Путину Поштовани господине Председниче, Разлог …

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4 (4) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

3 Коментара

  1. A ovo nema veze sa hoklicom iz Ovalnog kabineta, sa 16 ili vec koliko tacaka koje smo potpisali, a da mi, siroke narodne mase, ne znamo sa kim: sa delom svoje teritorije ili sa SAD?

  2. Аксиоматик Постулатик

    Широка народна масо Деспино, да те замолим нешто:
    наведи ми, у периоду 1991.-1999. на којим си ратиштима била у борби за СРПСТВО, после тога ћу ти ја таксативно побројати моја ратничка путешествија.
    СРБИЈА ИЗНАД СВЕГА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend