Србија због бомбардовања вечно затрована уранијом, чека нас епидемија карцинома

Србија због бомбардовања вечно затрована уранијом, чека нас епидемија карцинома

0
(0)

„Србија је после бомбардовања 1999. вечно затрована осиромашеним уранијумом, а држава мора да оформи комисију која ће то доказати и тужити НАТО пакт, каже за Информер проф. др Даница Грујичић, наш еминентни неурохирург.

Она открива да се осиромашени уранијум тек распада после 4,5 милијарди година, што значи да су нам земља и храна довека контаминирани и да нас тек чека епидемија карцинома.

Докторка Грујичић је са још наших сто врхунских стручњака из свих сфера послала иницијативу Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања да се оформи независна комисија за доказивање смртоносних последица НАТО бомбардовања.

– Уколико се докаже присуство уранијума од НАТО бомби у Србији, последице опасне по здравље грађана остаће вечне. Због тога апелујемо да се оформи комисија која ће утврдити колико је наша земља тачно контаминирана и тај посао мора озбиљно да се уради. Ако се докажу ове тврдње, Србија мора да тужи НАТО пакт због онога што су нам урадили – напомиње Даница Грујичић.

Према њеним речима, Србија се никад неће опоравити од дејства осиромашеног уранијума, а најтеже последице нам тек предстоје.

– Дејство уранијума траје чак 4,5 милијарди година, јер толико треба да се он распадне. То значи да су наша природа, храна, ваздух, околина… довека затровани. Не смемо да заборавимо да је НАТО авијација у налетима, приликом бацања бомби са осиромашеним уранијумом, за 78 дана потрошила кисеоника колико цела Србија не би за 50 година! Сасвим је јасно да је НАТО имао намеру да почини геноцид у Србији, и то им је и успело ако погледамо и медицинске и еколошке податке – додаје проф. др Грујичић.

Она објашњава да је потребно да се формира посебна лабораторија која ће моћи да испита све супстанце заостале од НАТО бомби, а велики број стручних лица који су стали иза ове иницијативе моћи ће прецизно и математички да докаже све последице које су оне оставиле:

– Ово је ствар свих грађана Србије и питање бриге о њима! Очекујемо да држава подржи нашу иницијативу.

Србија препуна отрова

Са њом је сагласан и професор хемије др Петар Пфендт, један од чланова извршног одбора иницијативе „Испитивање последица НАТО бомбардовања“! Према његовим речима, ова иницијатива је покренута у жељи да се грађанима Србије подигне свест о штетности НАТО бомби и отрова који је остао на нашем тлу.

– Не смемо више дозволити да се ћути о овом злочину чије последице трпимо и дан-данас. Циљ ове иницијативе јесте да се докаже штетност НАТО бомбардовања и да покушамо да спасемо нашу средину. Несхватљиво је да су до сада сви ћутали и нису препознали овај проблем великих размера. На првом месту држава, која ће овог пута, надам се, схватити озбиљност ситуације у којој се налазимо због осиромашеног уранијума након рата – истиче професор Пфендт.

Према његовим речима, наша земља је препуна отрова заосталих из бомбардовања.

– Због уранијума удишемо загађени ваздух, пијемо нездраву воду. У прилог томе иде и чињеница да је број канцерогених обољења у Србији 20 пута већи него у земљама Европе. Расте број канцера, болести крви, дисајних органа… Зато нећемо одустати. Чак и да ресорна министарства не буду вољна, ми идемо даље, организоваћемо трибине, предавања, скупљаћемо потписе да спасемо и сачувамо здравље грађана Србије – изричит је професор хемије Петар Пфендт.

Информер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На претњу Путиновој безбедности руски стратешки бомбардери били спремни да збришу Лондон

На претњу Путиновој безбедности руски стратешки бомбардери били спремни да збришу Лондон

5 (6) * Док су Владимир Путин и Александар Лукашенко разговарали у Сочију – над …

Јенс Столтенберг: НАТО спреман да реагује поводом догађаја у Белорусији

Јенс Столтенберг: НАТО спреман да реагује поводом догађаја у Белорусији

5 (2) Остајемо на опрезу, строго дефанзивни и спремни да одвратимо сваку агресију против НАТО …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend