Србији треба ракетни штит – али противградни!

0
(0)

Невреме праћено обимним падавинама и градом које данима пустоши Србију показује да осим метереолошких мерења и бојења аларма у колорите нисмо способни ни за шта друго, оцењују Удружени синдикати Србије „Слога“ и позивају државу да предузме све потребне мере да ојача противградну заштиту.

– Треба ли да нам се догоди нека већа катастрофа, попут града величине „фудбалске лопте“ да би одговорни у држави најзад схватили проблем климатских промена и важности противградне одбране. Пољопривреда је за већину грађана Србије, посебно оних који су транзицијом остали без посла последњи вид борбе за егистенцију и преживљавање, коју на жалост одговорни у овој држави очигледно не виде – наводи „Слога“.

– Уместо тога, наши политичари на власти имају фикције о спољном непријатељу, сањаре о Србији као регионалној војној сили, маштају о набавци и куповини војног ракетног штита, занемарујући притом голу чињеницу да је производња хране најважнији сегмент опстанка једне државе и њене целокупне популације – наводе синдикати.

„Слога“ позива надлежне да хитно покрену све потребне мере на ревитализацији и јачању капацитета противградне заштите на територији читаве Србије, уложе значајнију суму новца у набавку нових система противградне заштите и људских ресурса, будући да смо, како тврде, сви сведоци њене садашње неефикасности.

Удружени синдикати сматрају да је „последњи час да се крене са озбиљним решавањем овог проблема, будући да смо економски сиромашна држава и да ће нас свако даље оклевање и занемаривање у будућности коштати још више“.

Вестионлине

фото: Бранислав Филиповић, Фејсбук

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kесеровић: Воће у Србији најскупље за последњих 15 година

0 (0) Професор Пољопривредног факултета у Новом Саду Зоран Kесеровић рекао је данас да је …

Београд: Произвођачи незадовољни откупном ценом и увозом из Албаније, просули гајбе парадајза испред Министарства пољопривреде

5 (2) Представници Синдиката паора и индивидуалних пољопривредних произвођача у оквиру синдиката Слога изразили су …

2 Коментара

  1. A mi IMAMO samo ŠTIT politički!
    štitimo pi..e političke

  2. Izostavljen je podatak da su 2 najprotifabilnije izvozne stavke u odnosu izvoz/uvoz dolaze iz poljoprivrede:
    „– Jedina dva proizvoda u Srbiji koja su u 2015. imala bolji trgovinski bilans i veći doprinos smanjenju spoljnotrgovinskog deficita su kukuruz i smrznuto voće. Lane smo kukuruz izvezli za 342,9 miliona evra, a uvezli za 12,3 miliona, tako da je neto izvoz kukuruza iznosio 330,6 miliona evra. Ukupna vrednost izvoza smrznutog voća dostigla je 340,8 miliona evra, a njegov suficit trgovinskog bilansa vredeo je 318,2 miliona, ukazuje Nikolić.“
    Ovaj podatak je sa nekog sajta gde je tema bila da je IT sektor terći najprofitabilniji izvozni proizvog Srbije, veći od proizvoda FIAT-a i Železare kad se saberu…
    http://www.virtualnisajampoljoprivrede.rs/novosti/656-neto-izvoz-srpskog-it-sektora-veci-od-zelezare-i-fijata-zajedno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend