Насловна / Србија / Политика / Срђан Ного поднео оставку на место члана Председништва Двери
Срђан Ного

Срђан Ного поднео оставку на место члана Председништва Двери

„Поднео сам оставку на место члана Председништва Двери. Остајем члан Двери, посланик у Скупштини Србије и члан Главног одбора странке“, потврдио је у краткој изјави за Данас Срђан Ного.
Ного је оставку на место члана Председништва поднео под великим притиском чланова Главног одбора Двери и чланова Председништва који сматрају да позивање на насиље није политика Двери и да су ове изјаве усмерене против Савеза за Србију, преноси Данас.

Изнето је и низ замерки и тврдњи да Ного ради за председника СНС и државе Александра Вучића. Као аргумент за такву тврдњу чланови ГО Двери наводили су и Ногову изјаву да би председник и премијерка Србије „требало да буду обешени на Теразијама“ ако је потписан Даблински споразум са ЕУ о мигрантима, и критиковали то.

Извори Данаса наводе да Ногу није помогла ни одбрана лидера Двери Бошка Обрадовића, који је тврдио да је проблем миграната заиста велики и да није спорна тема, већ реторика.

Лидер Двери дан након спорне изјаве оградио се од Нога, напомињући да је он на неприкладан и непримерен начин говорио о једној битној теми и нагласио да политика Двери није позивање на насиље и вешања. Више јавно тужилаштво покренуло је прошле недеље предистражни поступак због претњи које је посланик Двери Срђан Ного упутио председнику Вучићу и премијерки Ани Брнабић.

Србин.инфо

Актуелно

Обрадовић: Улазимо у опасан политички период

Председавајући Савеза за Србију (СЗС) Бошко Обрадовић изјавио је данас да је насиље власти и …

Бошко Обрадовић: 13. априла цела Србија СТАЈЕ – Ово није борба за смену власти, већ за правду

Бошко Обрадовић, председник Двери и један од лидера Савеза за Србију сматра да је најважнији …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *