fbpx

Срђан Шкоро: Живимо у лудници којом руководе пацијенти (видео)

5
(1)

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је новинар Срђан Шкоро.Тема емисије је била стање у српским медијима и однос власти у Србији према медијским слободама у нашој држави.

„Власт јако добро зна како функционише РЕМ и како се бирају његови чланови јер су тамо поставили своје људе да раде ово што раде, односно да не раде ниште. Понашање Горана Весића, на округлом столу који је одржан на ФПН, показао је сву бахатост власти и њихов начин комуницирања са новинарима, посебно са људима који другачије мисле и желе да нешто да сазнају и питају. За њих је свако питање које им не иде у корист непримерено и малициозно што је ван памети. То говори и где смо ми као друштво пали и колико је слобода медија важна не због новинара већ због грађана који немау никакве информације шта се догађа, шта је иза завесе, како се троше њиховом муком зарађена средства у корист богаћења људи са власти до граница које се више не могу меринити ни неким нормалним аршинима”, на почетку емисије је рекао Срђан Шкоро коментаришући однос владајућег режима, СНС-СПС, у Србији према домаћим медијима и функционисању РЕМ-а (Регулаторног тела за електронске медије који по закону треба да буде самостална независна регулаторна организација, која врши јавна овлашћења у циљу спровођења утврђене политике у области пружања медијских услуга у Републици Србији у складу са одредбама Закона о електронским медијима, на начин примерен демократском друштву).

Шкоро је даље навео да ми у ствари живимо у лудници, којом руководе пацијенти, јер смо дозволили да власт најављује штрајк глађу да би сменила опозицију; јер имамо људе на власти који кажу да су регуларно победили на изборима упадајући у државне институције са паролама – Стоп крађама избора; јер имамо власт која се стално позива на законе које не примењују, позива на институције које су потпуно разорили.

А затим је закључио:

„ О свему у нашој држави одлучује један човек према којем се представници власти равнају и према коме доносе ове или оне закључке искључујући све друге опције, те је зато медијска ситуација у Србији хаотично иако се може средити стрикном применом закона који постоји у нашој земљи, а којег би морали да спроводу власти радећи у служби народних, а не својих личних потреба.

А шта даље рекао новинар Срђан Шкоро, у вези стања у српским медијима и политичкој кризи у земљи, која је настала у односима између власти и опозиције у Србији погледајте у видео прилогу горе.

Интервју је снимљен у просторијама медијске куће „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд).

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПАРОШКИ: Пола владе Хрвати, пола јуловци, Маријан потомак Павелићевих колонизатора (видео)

4.7 (12) Војводина може бити само српска и ничија друго. Од тренутка настанка Војводине она …

ИНТЕРВЈУ: Бранко Драгаш – Вучић и његов режим само на улици може пасти! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо био је економиста Бранко Драгаш. За наш канал господин Драгаш …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *