Српска напредна странка у Нишу се распада, чланство прети штрајком глађу! (видео)

Српска напредна странка у Нишу се распада, чланство прети штрајком глађу! (видео)

Мало је недостајало да побуна чланова Српске напредне странке у Нишу 22. децембра прошле године, доведе до распуштања Градског одбора странке што би донело политички хаос у градској власти Ниша.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=vXuSjJ2CJS4″]

Наш извор нам каже да се те вечери збио бунт једног броја незадовољних чланова који су претили штрајком глађу у просторијама у Обреновићевој улици док се Градски одбор паралелно састао у Општинском одбору у Палулили. Како су председник Градског одбора, Зоран Перишић и други то сазнали тражили су подршку централе у Београду, било је предлога да се зове полиција… Драма се некако окончала, а ми вам емитујемо снимак разговора телефоном између председника Градског одбора Перишића и Жарка Ђорђевића, члана СНС-а који је предводио групу незадовољних чланова (спремних да штрајкују глађу).

Објављујемо и такозвани проглас чланова који су незадовољни радом Градског одбора (али без увредљивих речи). Ово је показатељ да је у нишком делу СНС-а заиста “нешто труло”, али и поткрепљује сва говоркања ових дана о тоталном поларизовању фракција у партији и лошем функционисању саме странке. То свакако не би занимало Нишлије да се не ради о странци која има велики удео власти у граду коме у овом тренутку (не)функционисања не погодују оваква трвљења у владајућој партији. Да се нешто необично догађа у нишком делу странке потврђује и долазак “специјалног човека” из Београда. Како долазе СНС страначки избори 15. марта, није чудо што су медији преплављени анонимним, тајним оптужбама једних против других. Борба за власт у овој странци је беспоштедна. Председнику Градског одбора Зорану Перишићу смо преко његовог најближег сарадника послали молбу за коментар овог догађаја пре 31 сата, али га до објављивања текста, нисмо добили. Жарко Ђорђевић нам је рекао, пак, да ће припремити изјаву за данас.

Наш извор из просторија где се одржавао Градски одбор нам сликовито (интегрално објављујемо) препричава шта се догађало током те зимске вечери када су ове две групе званично почеле да се “гледају преко мушице”, мада је и до тада било несугласица:


Кртица преноси податке “побуњеницима”

– Председавао је Бобан Џунић. Намера је била да се након уводне речи Дејана Јовановића, друга страна искључи из странке, мислим на Жарка и остале. Како је стигла информација да се у Обреновићевој сакупљају људи, обухватио их је паничан страх. Шта да се ради, против њих?!Бобан је обавестио да неко са састанка преноси другој страни шта се прича(што значи да и из Обреновићеве неко преноси информације Градском одбору). То је изазвало конфузију. Тражено је да се предају сви мобилни телефони. Падају предлози да се прегледају телефони, како би се открила “кртица” али је то био блеф јер нико од њих не зна да “провери” телефоне у техничком смислу. И нису проверавани. Неко предлаже да се са полицијом делује против “побуњеника”. Зоран одустаје од такве реакције након више телефонских консултација, где му је стизало обавештење да не може користити полицију-прича наш извор. Он каже да је ипак могла да се зове полиција јер су чланови запосели део странке, али и не, јер не ремете ред и мир.

Читају се ФБ поруке, а подршке из Београда нема

– Перишић је изгледао уплашено јер није имао очекивану подршку из Београда у том тренутку. На састанку је Бобан поменуо Жарка, да треба анализирати “генезу” проблема, јер зна да су ти људи(побуњеници) били корисни чланови. Градски одбор је био пред “капитулацијом” јер су почела да се читају писма објављена на Фацебоок-у против Градког одбора. Неодлучност је била још већа, а страх видљив. Опет се телефонира Београду и другима. Шаљу се екипе да шпијунирају какве су стварне намере, да ли су побуњеници озбиљни или не. Долазе и кажу, неће да одустану од штрајка глађу, а желе и конференцију за штампу. Уплашеном Зорану, Бобан и Дарко, дају савете које он ни не помишља да предузме. Поставља се питање: Шта ако објаве званично штрајк глађу и ако позову новинаре? Градски одбор нема решење за ту ситуацију, и види је као почетак краја-драмски нам је пренета ситуација нс Градског одбора.

Телефонски разговор као смирио страсти, али остао ожиљак неповерења

– Долази до споразума и заказан је договор.  Одлучују се да их зову на разговор(побуњенике, снимак разговора). Договара се се сусрет… Састанак ГО се завршава, а остају пар њих да воде преговоре. Опет се врши телефонирање према Београду и другима, како би објаснили да немају друго него да “лудаке”(побуњенике) истерају “силом”. Воде се вишеминутни разговори. Нема јасне подршке. Страх, паника, конфузија, остају да се надају да ће ови да попусте-препричава нам наш извор ситуацију те вечери када је Градски одбор могао да “падне”, а што се касније није догодило јер се очигледно, с данашње тачке гледишта, дошло до договора.


ПРОГЛАС ЗОРАНУ ПЕРИШИЋУ (без увредљивих делова)

 

 1. Због чега мења изворне чланове по општинама а поставља улизице, полтроне, сецикесе са приступницама свих странака? То вређа интелигенцију чланства СНС-а!
 2. Зашто ми изворни члнаови ћутимо и трпимо неправду од групе хохштаплера, бахатих, лажљивих чланова градског одбора? Хоћемо да нам поднесу извештај о њиховом раду за протеклих 28 месеци!
 3. Доста нам је прелетача и људи који су 20 година у власти и то из УРС-а, Нове Србије, СПС-а, ДС-а итд… а ми имамо поштене, храбре и искрене патриоте, изворне чланове СНС-а. Где су они?
 4. Ми желимо добро своме народу, добро свом чланству, добро својој партији и хоћемо да се глас изворних чланова чује и уважава и зато хоћемо да будемо информисани о свему. Зато позивамо разочаране, изневерене, понижене и поштене изворне чланове СНС-а да дођу у 19 часова испред градског одбора.
 5. Тражимо нове изборе за градски одбор, без намештања избора чланова и постављања из Београда.
 6. Статут је прекршен безброј пута и зато немој нико да се позива на примину статута јер су појединци прекршили и законске прописе, а камо ли статут наше странке.
 7. И на крају као врхунац свега врши се притисак на запослене чланове и уцењује се отказима, прети се на најподлији начин и отпушта са радних места. Чланови, шта чекамо више ?????

М.С.

грађанин.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Која то и чија невидљива рука повлачи конце у медијима какао режимским тако и оним …

На референдуму који је масовно покраден Београд, Нови Сад и Ниш масовно гласали НЕ!

На референдуму који је масовно покраден Београд, Нови Сад и Ниш масовно гласали НЕ!

И док Александар Вучић трчи да пре РИK-а, као да смо у Северној Kореји, први …

59 Коментара

 1. Štrajkujte glađu i ne prekidajte ni slučajno!

 2. fala bogu neko da je pametan i u toj stranci

 3. ЗНАЧИ ШАТРО НЕЋЕ ДА ЈЕДУ,КО ТОМА ОКО ОНИХ ИЗБОРА?!

 4. A danas ceo dan lože oko tenisa.počeo raspad sns sekte.

 5. Da to nije ona čuvena metoda stiropor prepisana od čuvenog štrajkača TOMIGLAVA

 6. Ajooj…Čačak, Niš, Srem….rasulo pickoustog je pocelooo

 7. kad pocrkaju ima ko da ih pokopa ,,,hahaha a i keramiku oko groba ima ko ce da uradi ,,,haaaaaaahhhhhhaaaaa

 8. Могу они и да се поједу међусобно нама боље бити неће.А зна се како би било боље.

 9. Kako sklepani Ljubane kad su fakultetski obrazovani posebno predsednik stranacki u ostavci.Al je zato predsednik Srbije i glavni je za dodelu doktorata svojim piunima….

 10. Што? Издували га за Тајланд,а? 🙂

 11. Vi ste im se radovali….vi i pocrkajte od gladi….nece oni da se brinu ne trebate im naredne godine za izbore…. :)))))))))))))))))))))))))0

 12. A , gde je glavni pop gde ispod mantije vadi pecenje i vino….

 13. To je nasledno, i njihov predsednik je strajkovao gladju pre par godina

 14. Samo napred naprdnjaci gladujte da vidite kako je onom narodu sto kopa po kontajnerima.

 15. Незадовољни а не сме нико против томе и вучића!!!???

 16. Dace Bog da se raspadnu na svim nivoima da i nama svane

 17. Bar cetres dana stroge gladi, da se iscistite…

 18. PUNA PODRŠKA ČLANSTVU SNS – a U ŠTRAJKU GLAŽU, SAMO NEKOJTE KAO BIVŠI PREDSEDNIK DA ODUSTANETE NA NAGOVOR PATRIJARHA I sv. Stiropora . . .

 19. Ni EU ne podržava lopove iizdajnike!!!Samo napred GLADUJTE!!Šta ste tražili to ste i dobili!!!!

 20. Verovatno su učlanjenjem hteli da se zaposle ali Niš nema pet miliona stanovnika pa da se sav partijski kadar zaposli.

 21. Samo neka idu što pre, već su dovoljno zla napravili.

 22. NIS CE POSLE OVOG RASPADA DEFINITIVNO PROPASTI,SPASA VAM NEMA BEZ ELITE…

 23. Ne vredi da se radujemo:samo drže dijetu pa će na Tajland!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *