Српски студенти у финалу европског инжењерског такмичења

Српски студенти у финалу европског инжењерског такмичења

Студенти Универзитета у Београду пласирали су се у финале највећег студентског европског инжењерског такмичења, ЕБЕЦ, изборивши прва места у две такмичарске категорије и улазак у 120 најбољих међу 6.500 колега.

На регионалној рунди „ЕБЕЦ Балкан” у Подгорици, такмичари са београдског Универзитета заузели су два прва места – тим „Експерти” у Студији случаја и тим „ЕТА” у Тимском дизајну.

Тако ће Србију у надметању за титулу најбољих европских инжењера, чији ће домаћин ове године бити Београд од 1. до 10. августа, представљати чак два тима, саопштио је организатор овогодишњег финала, Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд.

„Велика нам је част што смо имали прилику да представљамо Београд на балканској рунди такмичења и право је задовољство вратити се кући као победник у заиста јакој конкуренцији и са освојеном картом за финално европско такмичење”, поручују Милош, Вељко, Михаило и Александар, чланови тима ЕТА, студенти Машинског факултета.

Српски представници у категорији Студија случаја, студенти Факултета организационих наука, Саобраћајног факултета и Грађевинског факултета, Милица, Стефан, Владимир и Валерија, такође су оптимистични и полажу наду да ће им, поред знања и вештина, и име које су одабрали допринети у достизању титуле најбољих јер, како кажу, они су Експерти – и то ће и доказати.

Удружење студената технике Европе (Board of European Students of Technology), БЕСТ, невладина, непрофитна и аполитична студентска организација окупља студенте-волонтере техничко-технолошких и природно-математичких факултета на 95 универзитета у 33 земље широм Европе, преноси Танјуг.

Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Студенти траже реакцију Србије на антисрпске законе и неоусташку политику Црне Горе!

Студенти траже реакцију Србије на антисрпске законе и неоусташку политику Црне Горе!

Представници неколико студентских удружења предали су у Председништву Србије захтев да држава реагује на збивања …

Трећина домова у Србији греје само једну собу

Трећина домова у Србији греје само једну собу

Две или више соба греје 28 одсто домаћинстава у Србији, све собе греје тек 25 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *