Српски теквондисти на престижном турниру у САД: Галебовци полећу из Лас Вегаса

ТЕКВОНДО клуб Галеб полеће из Лас Вегаса, на Ју-Ес опену, турниру Г2 категорије (31. јануар – 3. фебруар). Тренер Драган Јовић предводи екипу од 12 најбољих бораца, са којима је и грчка репрезентативка Граматики Кристидоу, која већ дуже време тренира у најуспешнијем српском клубу.

Ове године је акценат на СП у Кореји у јуну, а за Милицу Мандић и Тијану Богдановић је ово први турнир после ОИ у Рију.

Такође, наши такмичари ће се упознати са новим правилима Светске теквондо асоцијације (WTF), усвојеним у децембру 2016, по којима ће бити и одржано СП.

– Промене су подизање са једног на два бода за ударац у тело без окрета. Ударац руком је један, ногом у тело два, ногом у тело из окрета три, ногом у главу је три а ударац ногом у главу из окрета је четири поена – објашњава Јовић.

Укинуте су одређене ствари које ће мењати и ток борбе.

– Сада свака опомена вреди цео поен за противника, а биће и слободнија борба у клинчу, јер је дозвољено гурање и потом ударац ногом. Наш циљ је да се што пре прилагодимо новим правилима, а свакако да би нам освајање медаља много значило – закључио је Јовић.

ПУТНИЦИ
Сениори: Тијана Богдановић (-53 кг), Александра Радмиловић (-57), Нађа Савковић (-73), Милица Мандић (-73) и Марко Ђуричић (+87). Јуниори: Серђа Стевић (-55), Сара Јовић (-42), Теодора Јовић (-44), Новак Јовић (-51), Богдан Булат (-51) и Матеја Кубуровић (-55).

Новости.рс

Актуелно

ВИ СТЕ НАШИ ШАМПИОНИ! – Борислава освојила злато, а Митар бронзу на Параолимпијским играма!

Браво за наше шампионе! После Митра Паликуће, наши Параолимпијци су стигли до још једне медаље …

Рукометаши Универзитета у Нишу прваци Европе

Рукометаши Универзитета у Нишу освојили су Европске универзитетске игре, које се од 11. до 26. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons