Срушила се бетонска фасада на улазу у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој!

0
(0)

БЕОГРАД, 13. априла (Танјуг) – Део фасаде на улазу на Дечију клинику у Тиршовој улици у Београду пао је данас нешто после 14 часова, али срећом није било жртава ни повређених, изјавио је директор Зоран Радојичић и додао да је реч је о споредном улазу који ће бити затворен док пролаз не буде безбедан.

Родитељи са децом, према речима Радојичића, сада могу да уђу у Клинику кроз неки од других улаза, укључујући и главни.

„Зграда је јако стара, прављена 1924. године, а тада је било функционално да има више улаза. Тако ће се на Клинику улазити кроз друге улазе, док ће овај бити затворен док не буде потпуно безбедан“, рекао је он новинарима на лицу места.

Према његовим речима, техничка служба Клинике је срушила и околне делове фасаде на том месту, како не би десило да нешто случајно падне на пролазнике и повреди их.

„Сада не постоји таква опасност“, уверен је Радојичић.

Он је рекао да је срушен део фасаде који је реконструисан након 2000. године и то донацијом, али није могао да се сети којој фирми је поверен тај посао. Сада је, сматра он, потребно анализирати шта је разлог пада фасаде.

„Струка је раније рекла да ови делови зграде нису ризични, а зашто је овај део пао то захтева дубљу анализу. Не знам тачно колико је људи било у близини када се то десило, али срећом нико није повређен“, рекао је Радојичић.

Упитан колико је времена потребно да се реконструише тај део, он је казао да је суштина у томе да се то обави на такав начин да се осигура да се неће поновити падови и одрони.

Према његовим речима, и реконструкција дела зграде који је раније пао, рађена је на такав начин да по завршетку радова све буде безбедно.

„И овај део ћемо реконструисати на начин који ће осигурати да тај убудуће буде најмање ризичан“, поручио је директор.

Он није могао да прецизира колико је времена потребно да за те радове, указавши да је он по струци хируг и да није специјализован за такве ствари.

„Људи из струке морају да процене колико ће времена бити потребно за реконструкцију. На њима је и да процене да ли постоје делови клинике који су ризични и могу да падну“, рекао је Радојичић.

 

Новости онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да би првак добио комплет књига, родитељи морају да ШТЕДЕ 53 МЕСЕЦА (видео)

5 (2) Цена комплет књига за основце и средњошколце се креће од 6.600 до 17.200 …

Немачкa: Укинута обавеза ношења маске у школама

3.7 (6) Од 1. септембра у немачкој покрајини Северној Рајни Вестфалији више нема обавезе ношења …

2 Коментара

  1. beograđanin na vodi

    Važno je da se „slavi“ Beograd na vodi a bolnice i klinike kao u devetnaestom veku. „Zašto je ovaj deo pao, to zahteva dublju analizu“ reče direktor Radojčić! Kakva analiza! Dok vi analizirate srušiće se cela klinika! Bolnice nam izgledaju kao dekor za horor filmove ( primer: urološka klinika u resavskoj, klinika za infektivne i tropske bolesti, itd., itd.) Ministri se smenjuju i dolaze sve gori od goreg i nije čudno što je Srbija zadnja po zdravstvenim „uslugama“ u Evropi.

  2. Da,zaista,dublja analiza nije neophodna.Ali,istina je da ce Srbija liciti na zemlje treceg sveta,gde jedni uzivaju na vodi , a drugima padaju fasade po glavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend