Здравље

Шта је Гардасил (вакцина) и чиме то имају намеру да нам стерилишу децу?

Од 1 јануара 2014 године, вакцина Гардасил се сврстава у редован календар дечије вакцинације.

Према подацима из Светске Здравствене Организације који су стигли у Министарство Здравља Србије, ни једна земља на Европском континенту нема по закону, обавезну Гардасил вакцину.

А од следеће године Србија ће имати.

Штетна Вакцина

ГАРДАСИЛ

Шта је Гардасил ( вакцина ) ?

Гардасил – такође познат као Гардисил или Силгард је вакцина за употребу у превенцији одређених типова хуманог папилома вируса (ХПВ), посебно ХПВ типова 6, 11, 16 и 18.

Гардасил је одобрен у САД 8. јуна 2006 године од стране ФДА.

Шта је ХПВ вирус ?

ХПВ је скраћеница за Human papilloma (вирус).

То је инфекција која се преноси сексуалним путем.

Откривено је преко 100 различитих врста ХПВ вируса од којих је већина безазлена.

15 врста од 100 спадају у агресивне.

Међутим, наш имуно систем је довољно јак да изолује и уништи инфекцију природним путем без употребе вакцине која се препоручује.

Да ли је ова вакцина безбедна ?

Вакцина Гардасил, која има намену да спречи инфекцију четири најраспрострањенија типа хуманог папилома вируса, и она је доступна девојчицама и девојкама узраста од 9 до 26 година.

Одобрење за примену ове вакцине које је стигло 2006 године, је објављено на сва звона, јер неки од типова ХПВ вируса који су спречени овом вакцином, су у највећој већини случајева главни узрочници рака грлића материце.

Али и поред овог сазнања, вакцина је одобрена за девојке, како би се спречила инфекција која се може десити у узрасту између 15 и 25 година.

Шта су показале студије!

Студије, које су спровели истраживачи Националног Института за Канцер у Боготи, Колумбија, и интернационална група сарадника, испитивали су учинак вакцине код 4000 жена које нису имале кондиломе нити обољења грлића материце у медицинској историји.

Половина жена је добила ХПВ вакцину, а друга половина жена је добила плацебо ( за оне који не знају, плацебо је супстанца која не садржи никакав лек и даје се како би код пацијента изазвало очекивање доброг здравственог стања, због саме чињенице да је добио лек ).

Након две године, истраживачи су пронашли 4 случаја инфекције у групи која је добила вакцину ( 91% ефикасност ) у поређењу са 41 случајем инфекције у плацебо групи.
Ипак, истраживачи су такође утврдили да, међу женама које нису комплетно вакцинисане вакцина се даје у три наврата), или које су већ имале присутну ХПВ инфекцију, ефикасност вакцине је била само 1% ефикасна против све четири врсте ХПВ вируса.

Цена ВАКЦИНЕ !!!

Цена Гардасил Вакцине у САД данас кошта 500$.

Док је цена у Србији 12.000 динара по дози, при чему су потребне три дозе.

Београд – Србија

Агенција за лекове и медицинска средства Србије саопштила је да је добила извештај о смрти две младе жене из Аустрије и Немачке које су примиле вакцину „гардасил“.

Европска агенција за лекове издала је саопштење да тај производ није узрок смрти девојака.

Вакцину производи фармацеутска компанија „Мерк“, а одобрена је за употребу у свим земљама Европске уније, као и у Србији, а даје се као превенција карцинома грлица материце и других обољења проузрокованих хуманим папиломом вируса ( ХПВ ) типа 6, 11, 16 и 18.

Процењује се да је око 1,5 милиона особа у Европи вакцинисано овом ХПВ вакцином.

Агенција за лекове у Србији сматра да корист од вакцинације превазилази потенцијални ризик и да стога не постоји потреба за мењањем упутства те вакцине.

Смртни случајеви у Европској унији пријављени су Агенцији за лекове и медицинска средства Србије као део редовног надгледања безбедности лекова у Србији.

Шта је објавио центар за контролу и превенцију заразних болести ( САД ) о ГАРДАСИЛ ВАКЦИНИ !

Амерички центар за контролу и превенцију заразних болести ( ЦДЦ ), недавно је објавио ( у 2013 години ), да је за мање од две године примене у САД, примио притужбе од 8.000 вакцинисаних људи.

У питању су биле различите нуспојаве, од оних лакших попут јаког бола на месту примања вакцине, мучнина и вртоглавице, до оних озбиљних, као што је 1.321 случај аутоимуних болести и парализе.

 

Доктор

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!