Шта је горе – Вучићев или Милошевићев медијски мрак?

Шта је горе – Вучићев или Милошевићев медијски мрак?

0
(0)

Београд – Србијом влада тотални мрак, што се тиче медија. Медији су у блокади и гуше се политичким и економским притисцима. Ситуација је очајна.

Ово што се дешава последњих месец дана натерало нас је да се зближимо и ујединимо, да дигнемо главу, да покушамо да анимирамо јавност и позовемо је у помоћ, каже председник Независног удружења новинара Србије Славиша Лекић за Радио Слободна Европа.

Што пропусти Информер, дочека Српски телеграф…

„Независни новинари су изложени малтретирању, првенствено таргетирању у таблоидима које траје већ пет година, а последњих годину дана толико је узело маха да се више не говори о таргетирању, већ о медијском линчу. Провладин таблоид оптужио је за заверу многе новинаре, активисте невладиног сектора и независне интелектуалце. Буквално је расписао потерницу за њима. Ти људи су тужили тај таблоид, али им је експресно одговорено да нема одговорности тог таблоида“, додаје Лекић.

„Таблоиди делују заједничким снагама – што пропусти Информер, дочека Српски телеграф, што пропусти Српски телеграф, дочека Телевизија Пинк. То је сценарио који функционише годинама. То изгледа овако: информације из тајне службе стижу до Информера и овај их пласира на насловној страни, потом их преузме Српски телеграф, па онда то пренесе Пинк. Фактички, цела нација је прекривена тим информацијама које потичу или из полицијских кругова или из досијеа које прави тајна служба“, тврди председник НУНС.

Некад спроводио Милошевићеве одлуке…

„Разлика између Вучића из деведесетих и овог данашњег, када је реч о односу према медијима једино је у томе што данас Александар Вучић има далеко већу моћ. Он је деведесетих година био Милошевићев министар за информисање и спроводио је туђе одлуке. Данас се пита буквално за све. То је отишло толико далеко, да је он убедљиво највећи непријатељ новинара у Србији“, додаје он.

„Тврдим, мада ми неки то замерају, да је данас ситуација далеко гора него у време Милошевића. Милошевићеви људи су новинаре и убијали, ова власт то не ради, али ја увек кажем – још их не убијају. Заиста је питање дана када ће се овде десити и такво зло“, истиче Лекић.

„Откако је Вучић дошао на власт Србија је у перманентном ванредном стању. Имамо готово свакодневне државне ударе, а атентати су редовнији од повишица плата и пензија. Параноји нема краја“, закључује Славиша Лекић.

Радио Слободна Европа / Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

5 (5) „Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг …

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

5 (5) „Умирем од смеха кад гледам демонстрације… то је нешто најсмешније, демонстрирају у западној …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend