Србија

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?

Европа је од 2014. године запљуснута таласима миграната који пристижу са Блиског Истока, Авганистана, Пакистана и Северне Африке. Реч је милионима људи који на праг Европе и у Европу стижу свакодневно углавном уз помоћ криминалних организација које шверцују људе што је данас један од најисплативијих шверцерских послова. Протеклих година смо имали прилике да видимо огромне масе миграната углавном веома младих који су још тинејџери или у раним двадесетим годинама. Данас је притисак миграната мањи али се и даље наставља и у Европу са свих страна пристижи буквално десетине хиљада било да су пореклом са Блиског Истока, Азије или Африке. Један од највећих проблема ЕУ је управо талас неконтролисаних миграција који прети да растури и саму ЕУ јер у њој не постоји политичко јединство по питању миграција. Не само да не постоји јединство већ је читава ЕУ у политичком хаосу већ годинама због таласа миграната који је са свих страна запљускују.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Мигранти Београд

У почетку су се многи питали како је могуће да тако велике масе људи прелазе хиљаде километара и то често преко веома негостољубивог терена, пустиња и планинских венаца и да релативно брзо стижу пред капије Европе. Они који мало боље познају системе организације и логистике тврдиће да је прелазак и покрет таквих милионских маса људи са једног континента на други једноставно немогуће одрадити без веома озбиљног логистичког планирања и огромне суме новца. Контролисани медији су јавност затрпавали гомилом небулоза, лажи и полуистина тврдили су да то народ једноставно бежи од рата што је само делимично тачно. Питање је како је у Европу доспело на десетине хиљада Авганистанаца а реч је о веома сиромашним људима. Како су они то превалили толики пут од Авганистана до Европе?

Ако погледате графикон миграција у Европу за 2015. годину видећете да су на првом месту Сиријци који су бежали главом без обзира из Исламског Калифата док су на другом месту по броју миграната у Европу одмах иза Сиријаца били шиптари са Косова и Метохије. Иза шиптара са Косова и Метохије на трећем месту су били Авганистанци а иза њих опет шиптари али овога пута из Албаније па Ирачани, етц.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Мигрантска криза Европа 2015. година

Поред ратова који су беснели на Блиском истоку шта је се то још дешавало у свету у то исте време и да ли то има било какве везе са масовним миграцијама углавном Авганистанског, Арапског и шиптарског света у Европу? Дешавало се више ствари али ми смо изабрали једну која има велику корелацију са покретима миграната и самим временом тих покрета. Реч је о огромном расту производње опујума у Авганистану где је продукција опијума у 2017. години према подацима УН прешла 10.500 тона. Није само расла производња опијума из којег се добија хероин већ је у том истом перидоду пред 2015. годину огромно порасла и производња кокаина која је исто као и опијум достигла дотад невиђене количине.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Раст броја миграната у Европи

Тако су се глобални нарко картели нашли у проблему. На улицама једноставно нису имали довољно људи који би растурули огромну количину хероина и кокаина коју су производили. Глобалним нарко картелима била је буквално потребна читава нова војска људи који би на највећем тржишту наркотика у свету, у Европи робу растурили и продали. Зато не треба да чуди чињеница да су поред миграната из Сирије најбројнији шиптари са Косова и Метохије и Албаније јер је опште позната чињеница да шиптарски нарко фисови контролишу трговину хероином како у Европи тако и у САД.  Они контролишу европско тржиште хероина и кокаина. Из Авганистана је у Европу само прошле и ове године прошверцовано преко 170 тона хероина.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Раст производње опијума и кокаина у свету

Огроман део тог хероина иде преко Турске и онога што је познато као балканска рута на којој се налазе Србија, Македонија, Албанија, Црна Гора. Истом том рутом којом се шверцују авганистански хероин и кокаин који у огромним количинама пристиже у албанске луке, шверцују се и крећу масе миграната. Оно што је најзанимљивије у тој читавој причи је чињеница да ни у једној балканској земљи није дошло до масовне заплене хероина и кокаина иако је реч буквално о стотинама тона наркотика који се шверцују. Мађарска и италијанска полиција постижу одређене успехе у тој борби против шверца наркотика али остале полиције земаља које се налазе на балканској рути као и да не постоје. Као по правилу полиције тих земаља хапсе и заплењују наркотике од локалних нарко дилера и реч је о веома малим количинама. Понекад смешно делују саопштења српске полиције која се дичи запленом пар килограма марихуане док Србијом буквално шпартају транспорти са тонама хероина и кокаина. Српској полицији као и осталим полицијама на балканској рути никако да се посрећи бар као оном ћоравом пилету па да макар случајано налете на и заплене такав један велики транспорт наркотика.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Балканска рута авганистански хероин

Ту у тој чињеници да се Србија налази директно на балканској рути лежи и чињеница како наше пропасти тако и пропасти земаља у окружењу. Системска и ендемска корупција и криминал владају у свим земљама које су на балканској рути са веома слабим или готово непостојећим институцијама предстваљају одлично место на коме се укрштају и преко кога воде путеви којима се пребацују стотине тона наркотика. Зато се у тим земљама на власт по правилу инсталирају кретени, формирају неспособне и у корупцију огрезле владе у којима премијере и министре као и председнике држава можете купити за коферче пара. Зато су нам укинули и граничну службу војске и све пребацили у руке полиције која је разваљена и разбијена и у којој функционишу само они делови који сервисирају глобалне нарко картеле и квислиншке елите. Део новца који су у земљама на балканској рути добије од продаје наркотика локалном становништву користи се како би се системска и ендемска корупција државе и свих њених институција продубила и ојачала и тако још више урушило оно што се зове правна држава и систем у коме је загарантована владавина Закона.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Миграције у Европу

Локалне елите земаља на балканској рути за главни посао и задатак имају да обезбеде неометан транспорт огромних количина наркотика преко њихових земаља. Зато у тим земљама нема владавине закона и права и читава друштва зависе од воље пар лудака. Зато је уништена правна држава, институције и системи државе док је уместо њих буквално устоличена криминална банда огрезла у најтеже облике криминала. Та банда и све оно што је иста окупила око себе како би заштитила своје интересе и профите изнутра једе и уништава земљу и народ.

Шта је заиста прави разлог покретања мигрантских маса у Европу?
Транспортне руте авганистанског хероина у Европу

Питање је само да ли ћемо дозволити и докле да нам од земље направе лабораторију за прераду и уживање дрога  и тако нам буквално униште и збришу читаве генерације. Неке су већ комплетно нестале.

Милинко Милинчић

Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!