fbpx

Док нам деца масовно умиру од дрога министар полиције најављује борбу против сајбер криминала?!

0
(0)

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је у понедељак, на састанку министара унутрашњих послова и безбедности на Самиту о Западном Балкану који се одржава у Лондону, да о решености Србије да се бори против сајбер криминала најбоље говоре резултати полиције.

Он је истакао да је Одељење за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије у претходне четири и по године поднело укупно 483 кривичне пријаве за различите врсте кривичних дела из ове области, стоји у саопштењу тог Министарства.

„Такође, 2018. годину у Србији су обележили пре свега добри резултати полицијских службеника који су од почетка године до јула поднели укупно 52 кривичне пријаве против 61 особе, затим значајно проширење капацитета поменутог Одељења, а Република Србија сачинила је и нацрт Националне стратегије и Акционог плана за борбу против високотехнолошког криминала, који ће бити усвојени у септембру“ рекао је Стефановић на сесији којом је председавао британски министар за националну безбедност Бен Валас.

Стефановић је подсетио да крађе личних података грађана, фалсификовање и злоупотребе платних картица, терористичка пропаганда, сексуална експлоатација деце на интернету и сви остали облици сајбер криминала нису заобишли нити једну земљу, те тако ни Србију.

„На овај транснационални изазов морамо дати заједнички одговор, који почива на континуираној и чврстој сарадњи наших полиција, али у тој борби и свака од наших земаља мора дати свој максимум“ рекао је Стефановић.

Министар је навео и да се Србија не задовољава урађеним и да сматра да увек постоји простора за напредак, како у региону тако и у самој Европској унији.

„Министарство 20. и 21. септембра у Београду организује и међународну Конференцију о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности под називом „Повежи се сигурно!“. Са поносом желим да истакнем да ћемо бити домаћини министарско-експертске конференције, која се по први пут организује у региону, и на којој ће моје колеге и бројни струцњаци из ове области имати прилику да размене искуства и унапреде директну сарадњу, како у региону, тако и шире. Србија и на овај начин жели да да свој допринос у заједничкој борби против једног од највећих безбедносних изазова савременог доба“ поручио је Стефановић.

Новости Онлине

Фото: МУП Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП обезбеђују четири приватне фирме

4.3 (3) Зграду Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије у Београду обезбеђују четири приватне фирме, међу …

Раскринкавање черупања наменске индустрије Вучић и Брнабићка прогласили велеиздајничким чином

4.2 (5) Александар Вучић, Ана Брнабић, Небојша Стефановић и остали представници власти тврде да узбуњивач …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *