Стаматовић: Апелујем да и институције и појединци бојкотују унутрашњи дијалог о Косову

ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић апеловао је данас на све утицајне националне, државне и јавне институције и појединце да бојкотују позив на унутрашњи дијалог о Косову јер, како сматра, преамбула и Уставна начела не могу да се мењају по „одлуци једног човека и његове издајничке свите“.

„Преамбула Устава и његова начела не могу се мењати по одлуци једног човека и његове издајничке свите нити они могу да одлучују о томе шта је и докле је Србија, без гласа народа… То представља најопаснију манипулацију свешћу грађана, ради прибављања легитимитета за Вучићево одрицање од суверенитета Србије и предају дела државне територије Србије албанским терористима по налогу Вашингтона и Брисела“, навео је Стаматовић у писаној изјави.

Стаматовић је додао да је територија Србије јединствена и недељива по Уставу а њене границе неповредиве и да ниједан државни орган, политичка организација или појединац не може да присвоји сувереност грађана, већ је за то неопходна подршка парламента и грађана на референдуму.

„Позивање на тзв. унутрашњи дијалог о Косову кога, у циљу прибављања алибија и навлачења смоквиног листа Вучићу, воде његове дворске слуге и лакеји и у коме се злоупотребљавају националне институције и академска заједница, само је још једна фарса напредњачких распикућа којом желе да прикрију чињеницу да су, по Уставу Србије кога напредњаци беспризорно газе, искључиво грађани носиоци суверености, а не режимски преваранти и лажови који никада не би победили на изборима да су признали да ће се, зарад ЕУ и NATO-а, одрећи и Косова и Русије“, навео је Стаматовић.

Он је додао да се и по статуту Међународног кривичног суда у Хагу кривична одговорност односи на све, без обзира на њихову јавну функцију, што значи да функција председника државе, владе или парламента не изузима те људе од кривичне одговорности за евентуално кршење закона.

Бета

Актуелно

Македонци масовно бојкотовали НАТО и ЕУ референдум који је пропао!

Успех референдума у Македонији који су многи називали историјским, о промени имена и евроатлантским интеграцијама, …

Стаматовић: Кад већ бране ТВ „Пинк“, нека премијерка, др Стефановић и РЕМ одговоре уместо Митровића – ко је наручио потерницу против Оливера?

Чајетина, 24.9.2018 –  Да је ТВ Пинк главно оружје за освајање и најважнији бастион за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons