fbpx

Стаматовић за смену премијерке Брнабић због противуставног деловања на и око КиМ!

0
(0)

Чајетина, 13.11.2018 – Здрава Србија (ЗС) је позвала свих 250 посланика Народне скупштине Србије да иницирају, предложе и покрену смену председнице Владе Ане Брнабић због њеног континуираног деловања противно преамбули Устава Србије у којој експлицитно пише да је „Покрајина Косово и Метохија (КиМ) саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја КиМ следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на КиМ у свим унутрашњим и спољним односима“.

– Брнабићева је, два пута у само недељу дана, говорила као портпарол НАТО окупатора на КиМ, а не као премијерка ове државе, најпре изјављујући да, „зарад евроинтеграција“, за њу не постоје „црвене линије у преговорима о КиМ“, и да је она за „компромис“ као „неку тачку између тога да је Косово Србија, и тога да је оно независно и да Србија само треба да га призна“ – објаснио је председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић, подсећајући да је премијерка већ признала да Влада нема план за КиМ, већ ће подржати све оно што предложи Вучић, дакле, исти председник Србије који, иако му у Уставу пише да мора да „изражава државно јединство Републике Србије“, тврди да „све што добијемо на Косову, биће нешто, јер сада немамо ништа“!?

Стаматовић сматра да је Вучић да, као председник државе, има имало националног и државотворног достојанства, морао да напусти меморијални скуп у Паризу уз речи: „Можда мени лично и јесте место у последњем реду, али Србији и успомени на њених милион и 250 хиљада жртава у Великом рату, није.“

– А онда би имао право и да позове све грађане Србије, па чак и нас, политичке неистомишљенике, да заједно пошаљемо најефектнију поруку целом свету: да организујемо величанствени дочек садашњем председнику Републике Француске, али не као симболу француске државе која је део окупаторских снага на КиМ и која је, 1999, извршила агресију на Србију, већ највишем државном великодостојнику оне Француске која је, пре једног века, била велики пријатељ Србије и коју је Србија волела како што је она, тада, волела нас“ – рекао је Стаматовић.

Саопштење Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС).

фото: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИДИОТСКА ВЛАСТ! Истерају милионе на изборе у време пандемије, заразе земљу и онда прете казнама ко не носи маске?!

5 (1) Премијерка Ана Брнабић рекла је да се планира увођење казнене политике за непоштовање …

Док је Срба, биће Видовдана и Газиместана

5 (1) САМО је Косовска битка – битка, све остало су туче. Само је Косово …

Један коментар

  1. E moj Stamatoviću. Ako već nešto predlažeš, nemoj na kraju sve zasrati. Objasni kako država može da voli državu. Država može biti prijateljski ili ne prijateljski naklonjena nekoj državi a ne voleti. Ne brkaj politiku i ljubav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *