Стојановић: Домаће службе безбедности су у функцији приватне страначке војске

Стојановић: Домаће службе безбедности су у функцији приватне страначке војске

БИВШИ директор Војно-безбедносне агенције и некадашњи посланик Српске напредне странке (СНС) Момир Стојановић изјавио је да „није параноја већ стварност“ да се новинари, лидери опозиционих странака и директори медија у Србији прислушкују.

„Својствено је аутократском систему владања да се у држави мора знати све што се дешава и да све мора бити под контролом. Мислим да није случајно украден лаптоп (новинару Блица Вуку) Цвијићу и то нису обични криминалци, већ је циљано. Сигурно је да власт зна на чему је све радио и сигурно је у својим истраживањима то отишло исувише далеко за оне који владају Србијом. Дакле, није то застрашивање. То је много опасније“, рекао је Стојановић у интервјуу за недељник НИН.

Стојановић је навео да су домаће службе безбедности искључиво у функцији приватне страначке војске и да општем страху доприноси и чињеница да је стање у правосуђу хаотично, да нема заштитника грађана, да се надлежни одбори Скупштине не састају и да се не обавља надзор над радом служби.

Говорећи о могућностима за прислушкивање, Стојановић је навео да поред служби безбедности опрему за то поседују и поједини бизнисмени, стране службе у Србији, богати криминалци али и неке странке.

„То ствара хаотичну ситуацију у етру у коме свако сваког може да прислушкује, што у коначном негативно утиче на безбедност земље. Србија мора обезбедити опрему за лоцирање и одузимање таквих уређаја“, рекао је Стојановић.

Коментаришући свој ранији став да је Србија приватна држава а СНС најмоћније предузеће, Стојановић је позвао медијске куће које се баве истраживачким новинарством да утврде ко све данас гради на Копаонику и чијим парама.

„Ево, погледајте ко прави хотеле, чијим парама, јесу ли то српске или албанске паре и на шта данас личи Копаоник. Видите ко су ти људи, да ли су блиски власт или су то неки обични грађани… Такви су и Златибор и РТБ Бор, таква су нам јавна предузећа, Путеви Србије, Коридори… Ко то гради? Не знамо нити ћемо икада сазнати. Истражите ви ко контролише Вин-Вин, Путеве Србије, Техноманију“, рекао је Стојановић.

Он је рекао да су, у време када је он био у СНС, изабрана лица попут директора предузећа, одборника или посланика, одвајали по десет одсто месечно од примања за странку и да је тај новац ишао на рачун странке.

„У складу са законом, прописано је на основу броја мандата колико из буџета се уплаћује странци. Да ли мислите да је новац из буџета довољан за овакву кампању? Цела Србија је облепљена, бандере, школе, хаустори… Да ли мислите да је новац из буџета довољан за све те митинге, аутобусе… Сложићете се да није. Поставља се питање: одакле новац. Од чланарине која је мизерна, то није“, рекао је он.

Говорећи о бројним медијским наводима о покушајима државних удара и атентата на председника Александра Вучића, Стојановић је рекао да иза њих стоји сам Вучић.

„Ту драму Вучића са собом нација је почела учестало да преживљава. Уверена да премијера, па председника брани од оних који не мисле добро овој земљи, не знају да је Вођу потребно бранити од њега самог. А то је већ много теже. Веште медијске манипулације, зачињене драматургијом и миксоване из једног центра, нарученим мишљењима и ставовима експерата и стручњака имају за циљ да учврсте позицију Вође и јавности скрену пажњу са животних тема“, рекао је он.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дачићев "кофераш" Заграђанин контролише службе безбедности а није прошао основну безбедоносну проверу

Дачићев “кофераш” Заграђанин контролише службе безбедности а није прошао основну безбедоносну проверу

Посланик СПС је члан Одбора за контролу служби безбедности, али нема безбедносни сертификат. Надлежни већ …

Салвини & Орбан – почетак краја ЕУ

Салвини & Орбан – почетак краја ЕУ

Рафаљна паљба Европске комисије и Централне европске банке по Италији, као и осуда Европског парламента …

Један коментар

  1. Стојановићу, ти си квинслинг.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *