Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, што је веома слично ономе што је Ђукановић годинама радио у Црној Гори, рекао издавач „Пандориних папира“

Дру Саливен, један од оснивача Пројекта за извјештавање о организованом криминалу и корупцији (OCCRP), који је издавач „Пандориних папира“, рекао је у интервјуу за дневни лист „Нова“ да је предсједник Србије Александар Вучић повезан, преко свог брата Андреја, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу.

Саливен је, како преноси портал Нова.рс, одговарајући на питање због чега Запад не реагује на афере које потресају власт у Србији, рекао да постоје два разлога.

Вучић је блиско повезан, преко свог брата, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу.

„Европска унија и Сједињене Америчке Државе нису у потпуности упућене колико је лоше стање у Србији. Они нису упознати колико је Вучић блиско повезан, преко свог брата, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу. Организовани криминал је главни финансијер његове странке. Не могу то да докажем, али сам уверен да је то истина. Вучић је прешао пут од демократског лидера, који је делимично корумпиран, до аутократског вође који још увијек не открива своју праву природу. Западни свијет још увијек не схвата до које мјере је он корумпиран“, навео је он.

Саливен је казао да је други разлог спољнополитичке природе:

„Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, што је веома слично ономе што је Мило Ђукановић годинама радио у Црној Гори. Они се плаше да ће се Вучић у потпуности окренути ка Русији, уколико отпочну оштрији обрачун са њим“, рекао је Саливен.

Наслов и опрема. Стање ствари

(Вијести/НСПМ, 8. 10. 2021)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Исто срање, друго паковање! Помоћници министра, а људи Дијане Хркаловић?

Исто срање, друго паковање! Помоћници министра, а људи Дијане Хркаловић?

Да ће породица Дијане Хркаловић профитирати од намештања водочитача из Обреновца у министарство пољопривреде, вероватно …

БЕОГРАД Пљачком новца из буџета до озбиљног задуживања!

БЕОГРАД Пљачком новца из буџета до озбиљног задуживања!

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда, Марина Липовац Танасковић, изјавила је да ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *