Столтенберг и Вучић: Заједничке војне вежбе Србије и НАТО само су врх леденог брега наше сарадње

Столтенберг и Вучић: Заједничке војне вежбе Србије и НАТО само су врх леденог брега наше сарадње

1
(1)

„Србија је важан и цењен партнер НАТО, и она одлучује како и у којој мери жели да сарађује са Русијом или било којом другом земљом“.

То је изјавио шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду, бригадни генерал Чезаре Маринели.

Он је за „Српски телеграф“ рекао да је сарадња Србије и НАТО на високом нивоу, при чему НАТО у потпуности поштује политику војне неутралности Србије.

Заједничке војне вежбе Србије и НАТО само су врх леденог брега наше сарадње, пошто се по питању практичне сарадње дешава много тога што се на први поглед не види

„Откако се Србија 2006. придружила програму Партнерство за мир и Савету евроатлантског партнерства, урадили смо много тога заједно“, казао је Маринели.

Према његовим речима, заједничке војне вежбе Србије и НАТО само су врх леденог брега њихове сарадње, пошто се по питању практичне сарадње дешава много тога што се на први поглед не види.

„Мислим да су људи у Србији видели колико се добро слажу генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг и председник Србије Александар Вучић, како унапређују политички дијалог и односе НАТО и Србије на практичном нивоу“, казао је Маринели.

Он је истакао да је став НАТО да је Србија у којој влада благостање и која је економски јака, предуслов за мир у региону.

„Драго нам је што је Србија на путу раста и константног унапређења“, нагласио је Маринели.

На питање да ли утицај Русије у Србији смета НАТО и зашто званичници САД тај утицај често карактеришу као лош, Маринели је напоменуо да је он званичник НАТО, а не САД и да је једино што може да каже то да Србија треба сама да одлучује у којој мери жели да сарађује са Русијом или било којом другом земљом.

„Желимо да земље у региону имају могућност да доносе независне политичке одлуке, у ком год смеру оне биле, и да тиме сачувају политичку независност и потпун интегритет, без мешања спољних фактора“, додаје бригадни генерал НАТО.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

4.6 (8) Застава Србије у блату Бујановца (привредни тигар – национални миш)… Знате ли ко …

Адмирал Ставридис: НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити

Адмирал Ставридис: НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити

5 (1) * Џејмс СТАВРИДИС: Украјина не може да рачуна на НАТО-формулу: напад на једног …

2 Коментара

  1. ponesto od tog ledenog brega vidimo i hladnocu osetimo, recimo onaj poklon norveskih svinja i fasista zvani uredjaj za prisluskivanje nasoj policiji, o ucescu u bombardovanju i pretnjama i pritiscima i ono malo prezivelih vrabaca zna. — kod nas nema ledenog brega, al mesto pozdrava takvima majku spominjemo a mesto aviona glogov kolac imamo. PU

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend