СТОП изборнoj крађи у најави (видео)

СТОП изборнoj крађи у најави (видео)

Данас је у простојијама Српског покрета Двери одржан шести састанак Сталног тела опозиционих партија (СТОП). Састанку су присуствовали представници ДСС, Нове српске политичке мисли, Заједно за Србију, Покрета доста је било, Нове странке, Покрета за преокрет и Двери.

Стално тело опозиционих партија и покрета се састало да заузме став поводом нерегуларности у најави припремних изборних радњи. Представници СТОП-а су сагласни да Закон о избору народних посланика не сме да буде голо право, које у пракси не повлачи никакве санкције за прекшиоце.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JqOZ6n2nc1o”]

Тражимо објашњење од председнице Народне скупштине Маје Гојковић због чега је обманула јавност да ће доћи до формирања Надзорног одбора као обавзеног тела за спровођење изборног процеса.

СТОП упозорава јавност на опасност од злоупотребе положаја владаућих партија које ће прве имати сазнање о изгледу обрасца за оверу потписа бирача. Упозоравамо да се не сме понављати досадашња лоша пракса да се потписи оверавају пре него што је, сходно законској обавези изборне комисије утврдила изглед обрасца и објавила га у Службеном гласнику.

Опозиционе странке и покрети су свакако увек у подређеном положају када је у питању обезбеђење судских оверивача. Владајуће партије већ на овој тачки демонстрирају своју моћ и бахатост.

 

Тражимо да представљање страначких програма буде омогућено на првон каналу РТС-а , да РТС и РТВ као јавни сервиси чији је оснивач држава испуне своју законску обавезу и омогуће представљање програма и њихова равноправна, међусобна сучељавања и укљуше представнике власти и опозиције и то у терминима који су гледани.

Упозоравамо да власти као експоненти својих политичких странака уцењују и застрашују запослене у ЈП да им доставе списак свих чланова својих породица и пријатеља као сигурне гласове режимских партија.

Инфо служба Двери

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Левичарски бућкуриш из ССП, ДС, Народна странке и ПСГ заједно излази на предстојеће изборе

Левичарски бућкуриш из ССП, ДС, Народна странке и ПСГ заједно излази на предстојеће изборе

Странке које предводе Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Вук Јеремић и Павле Грбовић постигле су договор …

ЖИВЕЛА ПЉАЧКА СРБИЈЕ! Шта је све Вучић украо од државне имовине (фото)

ЖИВЕЛА ПЉАЧКА СРБИЈЕ! Шта је све Вучић украо од државне имовине (фото)

Александар Вучић, како је то у јавности више пута указивано, непрестано крши Закон о спречавању …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *