Насловна / Србија / Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?!
Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?! 1

Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?!

БЕОГРАД – Први уређај за пуњење електричних аутомобила у Србији почео је са радом на наплатној станици „Прешево“, на граници са Македонијом, а тестирање је показало да одлично функционише, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоране Михајловић.

Ово је први од укупно пет пунктова на којима ће возачи електроаутомобила моћи да „допуне“ своје возило, а сваки електропуњач је последња генерација уређаја која уједно омогућава и бесплатну интернет конекцију (вај-фај).

Инсталирање пуњача за еколошке електроаутомобиле на Коридору 10 спроводи се на иницијативу министарке Михајловић, а у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“.

Већ у наредних неколико дана очекује се и инсталирање другог електропуњача на граници с Хрватском, на наплатној станици „Шид“.

Трећи уређај за пуњење електроаутомобила биће инсталиран на Коридору 10 током наредне недеље, и то на ауто-путу у Београду, на „Бубањ потоку“, где ће „Путеви Србије“ имати продајно место за тагове – уређаје за електронско плаћање путарине.

„Циљ нам је био да ове летње сезоне привучемо још више возача на нашу најзначајнију саобраћајницу – Коридор 10. Не само да ће ова Влада завршити изградњу овог коридора који је најбоља и најкраћа веза Истока и западне Европе, већ интензивно радимо на томе да то буде и најмодернији путни правац прилагођен и потпуно еколошким електроаутомобилима“, рекла је потпредседница Михајловић.

У августу се очекује инсталирање још два пуњача на станицама „Димитровград“, на улазу и излазу из Бугарске, као и „Суботица југ“, на улазу и излазу из Мађарске.

На овим пуњачима могуће је у исто време пунити три аутомобила, а свуда где је инсталиран уређај, доступан је и бесплатан интернет.

„Сигнал за интернет је направљен по систему кишобрана, како се не би стварале гужве и угрожавала безбедност на путу“, рекла је Михајловићева.

Возачи већ могу да рачунају на бесплатан интернет на Коридору 10 и на местима на којима нису инсталирани електропуњачи. Интернет сигнал је уведен на одморишту „Јерина“, на ауто-путу од Београда ка Нишу код искључења за Смедерево, затим на одмориштима „Шимановци 1“ и „Шимановци 2“ (аутопут од границе са Хрватском ка Београду у оба смера), „Фекетић 1“ и „Фекетић 2“ (аутопут од границе са Мађарском ка Београду у оба смера).

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Већи део Венецуеле поново остао без струје 11

Већи део Венецуеле поново остао без струје

Влада венецуеланског председника Николаса Мадура осудила је нови „напад“ на главну електрану у земљи Гури, …

Кина нуди помоћ Венецуели у обнови енергетске мреже након вишедневног нестанка струје 12

Кина нуди помоћ Венецуели у обнови енергетске мреже након вишедневног нестанка струје

Кина је саопштила да је спремна да помогне Венецуели у обнови њене електроенергетске мреже. Јужноамеричка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *