fbpx
Насловна / Србија / Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?!
Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?! 1

Стручњаци на сред ливаде поставили уређај за пуњење електричних аутомобила?!

БЕОГРАД – Први уређај за пуњење електричних аутомобила у Србији почео је са радом на наплатној станици „Прешево“, на граници са Македонијом, а тестирање је показало да одлично функционише, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоране Михајловић.

Ово је први од укупно пет пунктова на којима ће возачи електроаутомобила моћи да „допуне“ своје возило, а сваки електропуњач је последња генерација уређаја која уједно омогућава и бесплатну интернет конекцију (вај-фај).

Инсталирање пуњача за еколошке електроаутомобиле на Коридору 10 спроводи се на иницијативу министарке Михајловић, а у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“.

Већ у наредних неколико дана очекује се и инсталирање другог електропуњача на граници с Хрватском, на наплатној станици „Шид“.

Трећи уређај за пуњење електроаутомобила биће инсталиран на Коридору 10 током наредне недеље, и то на ауто-путу у Београду, на „Бубањ потоку“, где ће „Путеви Србије“ имати продајно место за тагове – уређаје за електронско плаћање путарине.

„Циљ нам је био да ове летње сезоне привучемо још више возача на нашу најзначајнију саобраћајницу – Коридор 10. Не само да ће ова Влада завршити изградњу овог коридора који је најбоља и најкраћа веза Истока и западне Европе, већ интензивно радимо на томе да то буде и најмодернији путни правац прилагођен и потпуно еколошким електроаутомобилима“, рекла је потпредседница Михајловић.

У августу се очекује инсталирање још два пуњача на станицама „Димитровград“, на улазу и излазу из Бугарске, као и „Суботица југ“, на улазу и излазу из Мађарске.

На овим пуњачима могуће је у исто време пунити три аутомобила, а свуда где је инсталиран уређај, доступан је и бесплатан интернет.

„Сигнал за интернет је направљен по систему кишобрана, како се не би стварале гужве и угрожавала безбедност на путу“, рекла је Михајловићева.

Возачи већ могу да рачунају на бесплатан интернет на Коридору 10 и на местима на којима нису инсталирани електропуњачи. Интернет сигнал је уведен на одморишту „Јерина“, на ауто-путу од Београда ка Нишу код искључења за Смедерево, затим на одмориштима „Шимановци 1“ и „Шимановци 2“ (аутопут од границе са Хрватском ка Београду у оба смера), „Фекетић 1“ и „Фекетић 2“ (аутопут од границе са Мађарском ка Београду у оба смера).

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лучани: Возило из Вучићеве колоне у којем је био министар Недимовић завршило у каналу 11

Лучани: Возило из Вучићеве колоне у којем је био министар Недимовић завршило у каналу

Приликом посете председника Србије поплављеним подручјима Србије, једно од возила из његове пратње преврнуло се …

Доведите овим људима струју и то о трошку државе да вам не објаснимо пар ствари о траснформаторима! 12

Доведите овим људима струју и то о трошку државе да вам не објаснимо пар ствари о траснформаторима!

Скоро две деценије супружници Дарко (50) и Светлана (42) Јелић из забитог засеока Јантурине на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *