Студенти у блокади: Истераћемо плагијат Синише Малог на чистац

4.7
(14)

Студенти који у блокади држе зграду Ректората Београдског универзитета (БУ) саопштили су поводом данашњег састанка са ректорком Иванком Поповић да су они одговорни и конструктивни грађани, али да су у блокаду ушли са јасним циљем и да ће, ако треба, у Ректорату остати док случај плагираног доктората Синише Малог не буде „истеран на чистац“.

Студенти су позвали грађане да верују у њих и поновили да од Ректората БУ од почетка очекују да покаже став и да се огради од сукоба интереса и притиска који врши јавна функција министра финансија.

„У заједничком интересу ректорке Иванке Поповић и студената #1од5милиона јесте да Ректорат што пре почне да ради, а то се неће десити док студенти у блокади и читава јавност не добију чврсте гаранције да Универзитет има снаге да се избори са притисцима и заштити своју част стицану више од двеста година“, наведено је у саопштењу.

Студенти који блокирају Ректорат рекли су да је ток данашњих преговора обећавајући, као и да одговорност сада није на њима, него на ректорки и професорима.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kолико је држава дала за Београд на води и ко је власник – и даље крију одговор

4.8 (4) Галерија Београд у оквиру насеља Београд на води требало би да буде отворена …

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

Један коментар

  1. Браво децо!
    Када институције не раде свој посао, када академици не раде свој посао, када војска и полиција крше Устав, када је држава у ропству, када медији служе да величају лик и дело једног болесног човека, … неко је морао да реагује.
    Хвала вам омладино јер доказујете да Србија никада неће бити уништена док су јој деца верна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend