Субвенционишете Курту и Мурту а наплаћујете прикључак на гас уместо да субвенциоништете гасификацију Србије!

3
(2)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да прикључак домаћинстава у Србији на гас не сме да кошта грађане више од 800 евра.

Одговарајући на питање грађана из Ћуприје, који је председнику упућено путем фејсбука, навео да би њега та инвестиција коштала око 3.000 евра, Вучић му је саветовао да не пристаје на ту цену, преноси Танјуг.

„Прикључење на гас је веома важно и немојте да пристајете на ту цену, јер је трошак ‘Србијагасу’ за то од 600 до 700 евра, плус прикључак може бити око 50 и 100 евра, значи не сме да кошта више од 800 евра. Разговараћемо и са локалним самоуправама да избаце непотребне таксе и да се договоримо са ‘Србијагасом’ да омогући да се то исплаћује на пет година”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, то би значило да ће грађани 60 месеци плаћати по 10 или 12 евра месчно да исплате ту инвестицију.

Вучић је позвао грађане да се што више прикључују на гас, јер ће, каже, Србија имати довољно гаса који постаје све важнији и за индустрију и за домаћинство.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

5 (3) ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) „ЕПС Дистрибуцијом“ пренета су …

Напредњачки картел је одлучио да од уништене привреде и потпуно осиромашеног народа отме и последњу пару

5 (6) Пљачка буџета свих нивоа власти се отргла контроли. Прошле године је нестало око …

2 Коментара

  1. Преседник је чист лелемуд, од њега не може се очекивати нити шта корисно, нити шта паметно. Толике изјаве, све под знаком питања , за њега, и његове саветнике, нема ни блама и срама . Већину сељака читај пољопривредника би било зазор да их посеју испред продавнице сеоске док се ладе пивом. А такозвана господа, са дипломама, са др.. мр.. титулама посипају“идеје“ као пијан динаре……….
    Шта кошта Србија гас, колико? Потрошачи по очитаној потрошњи плате гас, а онда се пред владу потури папир о губитцима Србија гаса, који се намире поново из џеп потрошача. За то време челници имају енормна примања на очиглед свих служби задужених за борбу против корупције… Тако из године у годину, док стварно школовани Срби перу судове у Америци , овим из Србија гаса је овде Америка…….

  2. Опљачкани пензионер

    Овај грађанин из Ћуприје је навео приближну цену инвестиције за гас, мада мислим да је цена виша од неведене. Колико коштају цеви за гасовод, радијатори и радови мајстора? Од моје пензије си господине Вучићу противуставно узео тачно 3.600 евра за четири године па предлажем да тај износ уплатиш за увођење гаса у мој стан од 38 квадрата, који сам стекао за четрдесет година рада, за разлику од тебе који си без дана радног стажа добио стан од 118 метара квадратних. Као секретар СРС ниси плаћао ни рачуне за Инфостан, ни фиксни телефон, који Ти је због тога био искључен, те немој држати лекцију онима које си довео на просјачки штап како да уведу гас. Већини становника ове пустахије главна преокупација је како да преживе, а не да се задужују, што ће, због немогућности исплате дуга, бити повод твојим приватним извршитељима да их избаце из сопствених станова, као што су учинили са више од 3.500 грађана Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend