Суђење за несрећу на рампи Дољевац: Судија најавио приказивање снимка у априлу

Суђење за несрећу на рампи Дољевац: Судија најавио приказивање снимка у априлу

5
(3)

На суђењу Дејану С. (36), возачу Kоридора Србије за несрећу на наплатној рампи Дољевац у којој је погинула Станика Глигоријевић, у Основном суду у Нишу сведочио је и в.д. директора Зоран Бабић. Kако преносе Јужне вести, Бабић је рекао да је у тренутку несреће спавао.Kако преноси Н1, сви оштећени тражили су да виде оригинални снимак са наплатне рампе Дољевац. Суђење ће се наставити у априлу, а тада ће, како је рекао поступајући судија, бити приказани оригинални снимци које су тужилаштву доставили „Путеви Србије“.

В.д. директора Kоридора Србија Зоран Бабић се појавио на суђењу у којем је за несрећу оптужен његов возач, а у свом сведочењу истакао је да он није био за воланом већ да је спавао, и да га је пробудило кочење и јак ударац.

“Највише бих волео да тај дан није постојао и најискреније ми је жао”, рекао је Бабић и изјавио саучешће породици.

Зоран Бабић након саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац / Фото: Срђан ИлићЗоран Бабић након саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац / Фото: Срђан Илић
Несрећа се догодила 31. јануара 2019. године. Аутомобил шкода у којој је био директор Kоридора Бабић улетео је великом брзином у простор наплатне рампе где су два возила већ стајала. У несрежи је погинула Станика Глигоријевић, а пет особа је повређено. За несрећу је оптужен возач Kоридора Србије.

У оптужници се наводи да је Дејан С. возећи аутомобил ушао у канал за наплату путарине брзином од 93 километара на час, иако је у тој зони одређена максимална брзина кретања од 60 километара на час. Он такође, како пише, није држао аутомобил на безбедном одстојању од возила марке „опел астра“, које се налазило испред њега, а у којем је била Станика Глигоријевић.

Kако је открио Инсајдер возач се сумњичи за блажи облик тешког дела против безбедности саобраћаја, иако је у самој несрећи погинула једна особа.

Тужилаштво је затражило да се Станојевићу изрекне затворска казна од пет година и да му у истом периоду буде забрањено управљање моторним возилом.

Оптужени се на првом рочишту, одржаном 22. новембра 2019. године, изјаснио да делимично признаје извршење кривичног дела које му се ставља на терет.

„Делимично признајем кривично дело, јер је неспорно да сам ја управљао возилом, али постоје још низ других околности као што су временске прилике, магла и клизав коловоз“, рекао је возач Kоридора Србије.

На првом рочишту Дејан С. није одговорио на највећи број питања судије Мишка Радивојевића и адвоката Боже Прелевића, односно одговарао је да не зна или да се не сећа.

На другом рочишту, како преноси Н1, сведочио је Срђан Алексић из Дебелице код Kњажевца, оштећени који је управљао аутомобилом у коме је била Станика Глигоријевић рекао је да је стање на путу било добро што се тиче видљивости.

Он је навео, да је видео у ретровизору сиво-црни ауто који је великом брзином прилазио иза и тврди да није кочио. Уочио је касније да је његов ауто смрскан.

Алексић је рекао да није било магле, као и да је сигнализација била добро видљива. Он је изјавио да се придружује кривичном гоњењу.

На суђењу се доста полемисало и око тога да ли је и ко изашао са које стране аутомобила у ком је био Бабић. Зато се поново поставило питање о снимку несреће који нису видели оштећени али јесте председник Србије Александар Вучић.

На данашњем суђењу оштећени су тражили да виде оригинални снимак. Суђење ће се наставити у априлу, а тада ће, како је рекао поступајући судија, бити приказани оригинални снимци које су тужилаштву доставили „Путеви Србије“, пренео је Н1.

Kако је тужилаштво раније за Инсајдер навело, ЈП Путеви Србије доставили су Основном јавном тужилаштву у Нишу снимак са надзорне камере на наплатној рампи Дољевац, у вези са несрећом од 31. јануара ове године у којој је учествовало возило Kоридора Србије, а у којој је погинула Станика Глигоријевић. Међутим, у нишком тужилаштву су у одговору Инсајдеру навели да на снимку недостаје део у трајању од две минуте и то баш онај део који је битан за поступак. Иако је Инсајдеру достављен писани одговор, само дан касније тужилаштво је покушало да демантује оно што су сами написали.

Иначе, Зоран Бабић је практично одмах након несреће поднео оставку. То се десило још у фебруару прошле године али Влада Србије до данас оставку није разматрала, ни прихватила.

Извор: Н1; Јужне вести; Инсајдер;

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Суђење Бабићевом возачу: Прегледан видео снимак коме фали 2 минута

Суђење Бабићевом возачу: Прегледан видео снимак коме фали 2 минута

0 (0) У Основном суду у Нишу данас ће бити настављено суђење Дејану Станојевићу, возачу …

Планатажа марихуане “Јовањица”: Тужилац испитао 115 сведока, али не и СНС кадарове

Планатажа марихуане “Јовањица”: Тужилац испитао 115 сведока, али не и СНС кадарове

4.5 (6) На данашњем главном претресу у поступку против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног газдинства …

2 Коментара

  1. U aprilu, taman kao doprinos predizbornom folkloru!
    I, normalno, bez sporna dva minuta.

  2. lepo od tebe casni sudija mislit na buducnost svoje dece i unuka, a nama je istina brza najmilija.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend