Сулејмани и бошњачки члан Председништва БиХ Џаферовић ратовали против Срба

0
(0)

БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић се за време грађанског рата у БиХ, као начелник Центра за безбедност Зенице, сусрео са недавно убијеним иранским генералом Касемом Сулејманијем, подаци су до којих су дошле „Новости“ из дипломатских извора у Сарајеву.

– Џаферовић, који је познат по томе што је за време рата издавао и босанска документа припадницима злогласног одреда „Ел муџахедин“, сусрео се и био је у координацији са иранским генералом Сулејманијем где год је требало да учествују припадници Иранске националне гарде у нападима и злочинима на Србе и српске положаје – истичу извори „Новости“.

Према информацијама извора нашег листа, Сулејмани, вођа елитног одреда „Кудс“ Иранске националне гарде, један од најмоћнијих људи Блиског истока који је убијен недавно у ваздушном нападу САД у Ираку учествовао је и лично у грађанском рату у БиХ 1993. и 1994. године (када се и сусрео са Џаферовићем), а већ у мају 1992. године у такозваној Армији БиХ имао је двадесет специјалаца иранске војске, који су атаковали на српске положаје.

Боравак у БиХ Сулејмани је образлагао својом познатом изреком „Где год је муслиманима потребна помоћ, ја сам ту“.

Тако је Иранска национална гарда, захваљујући генералу Сулејманију, била прва инострана паравојна формација која је почетком 1992. године доспела у БиХ и наредних ратних година чинила најмонструозније злочине над Србима.

– Сулејмани је био присутан у БиХ и када су муџахедини ликвидирали Србе одсецајући им главе са чим је Џаферовић био упознат али није предузео ни један корак да се починиоци тог гнусног злочина приведу правди – истичу извори нашег листа.

За време рата Сулејмани је у БиХ, како тврде дипломатски извори, дошао као и остали припадници Иранске националне гарде, преко луке Плоче, а били су стационирани у Какњу, Високом, Игману, Травнику, Зеници и Фојници.

Одред „Ел муџахедин“

КОМАНДАНТ ЕЛИТНИХ „КУДСА“

ГЕНЕРАЛ Касем Сулејмани (62) убијен је 3. јануара у Багдаду, у америчком нападу дроном. Био је командант моћне иранске елитне јединице „Кудс“, елитних снага Иранске револуционарне гарде која руководи тајним операцијама у иностранству, још од 1998. године.

С. МИШЉЕНОВИЋ ,Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БиХ ће депортовати 10.000 миграната

5 (10) САРАЈЕВО – Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић изјавио је да …

Срђан Ного: Ексклузивно о хапшењу Иранаца којима је Вучић штампао израелске пасоше! (видео)

4.7 (15) Погледајте како је владајући режим месије Вучића иранским агентима и терористичкој мрежи штампао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend