fbpx

Шуманова резонанца

4.4
(7)

Шуманове резонанце представљају скуп фреквенција које се налазе у самом врху екстремно ниских електромагнетних фреквенција у Земљином електромагнетном пољу. Шуманове резонанце су глобалне електромагнетне резонанце, побуђене од стране електричног пражњења муња у шупљини која се налази између површине Земље и јоносфере. У нормалном стању, Шуманове резонанце, представљају стални талас у делу између површине и јоносфере, са таласном дужином која је једнака обиму Земље. Стање са најнижом фреквенцијом (и највећом снагом) код Шуманових резонанци настаје код фреквенције око 7,83 Хз, али ова фреквенција одступа мало у зависности од више фактора, као што су сметње у јоносфери услед сунчевог зрачења, које угрожавају горњу границу затворене области у ком се ове резонанце налазе. Више резонанце су распоређене у интервалима од око 6.5 Хз, и приписују се земљином сферном облику.

Посматрањем Шуманових резонанци се прати ниво активности и појава муња на глобалном нивоу. Услед повезаности појава муња и климе Земље, користиле су се и за праћење глобалних промена у температури и промена у нивоу воде у горњој тропосфери. Нагађа се да се и муње и електрична пражњења у атмосфери на другим планетама могу пратити и проучавати помоћу праћења Шуманових резонанци. Шуманове резонанце су се користиле и за проучавање ниже јоносфере Земље и предложене су као један од начина за проучавање ниже јоносфере небеских тела. Недавно, дискретна побуђивања Шуманових резонанци су повезана са пролазним светлосним догађајима и другим електричним пражњењима у горњој атмосфери. Постоји и интересовање за коришћење Шуманових резонанци у предвиђању земљотреса.

Када се подесимо на Шуманову резонанцу, тело се ефикасније опоравља и лечи.

Технологија бинеуралног можданог ритма може да изазове посебно стање у можданим таласима слушаоца. Ове вештачки изазване промене у стању можданих таласа ће брзо и поуздано изазвати промену у свести слушаоца.

Пошто је природна фреквенција Земље 7.8 Хз (7-13 Хз) мождани таласи људи резонирају том фреквенцијом и научним истраживањима је показано да је то један од суштинских услова потребних за добро физичко и психичко здравље. Пошто постоји много вештачких екстремно ниских фреквенција у земљиној атмосфери сада, може доћи до губљења Шуманове резонанце у мору других фреквенција. Звук са Шумановом резонанцом олакшава да Шуманова резонанца допре до нас и помаже балансирању аутономног нервног система, смањује стрес и појачава концентрацију.

Нажалост, јако мало се у јавности зна о биолошкој фреквенцији. Године 1952. немачки научник В. О. Шуман, је открио постојање природног радио сигнала који се ширио као талас око наше планете, између земље и јоносфере, са фреквенцијом од 7.83 Хз. Након тога, сигнал је назван „Шуманова резонанца“. Није случајност да је мождана фреквенција већине кичмењака негде око те вредности, иако је код људи у овом индустријском добу нешто виши. Међутим, доминантна мождана фреквенција код осетљивих људи, као што су шамани се налази близу вредности од 7.83 Хз, и понекад долази до хармонијске резонанце са фреквенцијом Земље.

Електро-смог омета ову природну фреквенцију. Нарочито микроталаси такозваних „дигиталних“ фреквенција коју користе мобилни телефони имају својство да угуше или ометају овај природан талас. Пошто се овде високе фреквенције подешавају импулсом у опсегу екстремно ниских фреквенција, овај импулс се меша са природним импулсима у мозгу, а константан осцилујући стимуланс утиче на биолошке осцилаторе у мозгу који имају важну улогу у биолошким системима за регулацију.

Шуманова резонанца се понаша као природан штимер за наше биолошке осцилаторе. Мајкл Хачинсон у својој књизи „Мега моћ мозга“ каже да је фреквенција од 7.83 Хз једна од оних које имају мноштво позитивних ефеката на људе, почевши од бржег опоравка и залечења рана до бржег учења. Када биолошки систем осцилује на овој фреквенцији, он се налази у стању хармоније са магнетном фреквенцијом наше планете, са природном електомагнетном матрицом за сав живот на нашој планети, са фреквенцијом у којој је еволуирао сав живот, и до недавно, доминантном електромагнетном фреквенцијом у којој се сав живот налазио.

Пошто на епифизу утичу промене земљиног магнетног поља, оне утичу и на производњу хормона. Нарочито на мелатонин, важан нервни хормон и онкостатик (спречава рак), који се не производи у одсуству Шуманове резонанце у свемиру и чија је производња смањена у присуству електромагнетног загађења.

Мелотонин је у блиској вези са „оптималном биолошком фреквенцијом“. Исто тако је доказано да је Шуманова резонанца на неки начин повезана са хормоном раста. Ако узмемо у обзир да наша природна фреквенција полако бива ослабљена, а наши биолошки системи су и даље наштимани на ту фреквенцију, онда морамо наћи неки начин да се наштимамо назад на ту фреквенцију. То је можда наша једина шанса да одржимо јак имуни систем.

Када видимо да будуће технологије углавном користе микроталасне импулсе, не пише нам се добро. Али што је још страшније, бирамо да игноришемо чињеницу да смо електромагнетна бића осетљива на електромагнетна зрачења. Све зависи од одређене фреквенције. Тачна фреквенција помаже док погрешна може да уништи.

Слушањем Шуманове резонанце вежбамо мозак да се наштима на фреквенцију убрзаног опоравка и учења.

Ефекти наштимавања на ову природну фреквенцију, осим јачег имунитета, су осећај мира и дубок осећај јединства са нашом мајком Земљом.

Јединство са свим што нас окружује, које се често описује у древним учењима, то врховно искуство којем сви тежимо, је једноставно хармонијско осциловање са фреквенцијом наше планете, која је такође фреквенција нашег срца и можданих таласа када искусимо безусловну љубав. Љубав је фреквенција — љубав је излечење.

Већина нас није свесна чињенице да живимо на планети која емитује фреквенцију љубави. Све што треба је да се ускладимо са њом и оздрављење ће почети. Ови ефекти се могу измерити. Само након пар минута слушања Шуманове резонанце, не само што ће биоенергетско поље тела постати избалансирано, већ ће и снага и величина овог поља порасти три пута, што ће поништити ефекте електромагнетног загађења.

Алтернатива.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

3 Коментара

  1. Сораб Сербски

    Шуманова резонанца није више 7,83…у здњих 7-8 година скочила је на преко 16….земља убрзава. Проверите, то доказују и руске обсерваторије…

  2. ovih dana je 40 Hz,nikada ranije nije bila tolika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *