ШУВРНУТИ, добро ти стоји нови кармин! Него, јел лова за кармин и шминку иде из буџета?

0
(0)

Председник Александар Вучић изразио је данас уверење да ће ове године бити повећања плата медицинских сестара за десет одсто, а можда и више.

“Сваке године можемо да повећавамо плате, зависно од раста и стања буџета. Верујем да ће ове године ићи свакако додатних десет одсто, а надам се и висе за медицинске сестре. Ако сваке године тако будемо радили, то је кумулативно, следеће године више од 30 одсто”, рекао је Вучић за ТВ Прву.

Уз констатацију да је просечна плата у Србији 465 евра, Вучић је рекао да је “промашио за годину дана, али да ће просечна плата бити 500 евра”, да ће пензије бити веће и људи задовољнији.

“Наше је да радимо више и боље, да грађани имају што веће плате и пензије”, рекао је Вучић.

Како је рекао, природно је да увек желимо више и боље, али пред крај неког политичког мандата мора да се види да ли је нешто боље.

“Мој циљ је да се види константан, стабилан напредак, да не угрозимо касу, да имамо финансијску стабилност. Србија данас није презадужена земља, нема опасности од презадужености…”, рекао је Вучић.

Говорећи о платама медицинских сестара и техничара, рекао је да они данас имају 20 одсто веће плате него 2014. године, пре смањења.

“Са новим повећањем, очекујем да ће то прећи 30-35 одсто”, рекао је Вучић.

Испричао је да му је у Давосу министар здравља Немачке Јенс Шпан рекао да ће доћи у Србију, у којој има много медицинских сестара, које Немачкој “требају као хлеб”.

Прочитајте још – Вучић: Рата неће бити све док неко не нападне и почне да убија Србе

“Рекао сам му да не долази у Србију због тога. Да може да дође за било шта друго, али не за то”, рекао је Вучић.

Истакао је да се морају запослити медицинске сестре, да их на “бироу” има 9.000 и да се мора видети како да се запосли 3.000 њих, као и да се онима које раде, морају повећати плате да не би одлазиле.

Изнео је податак да медицинске сестре са вишом школом имају плату 54.775, а са средњом 50.446 динара, док су у “оно време биле 45.000 и 42.000 динара.

Додао је да се у здравсту прави мала револуција, да су већ уз огромна улагања набављени апарати, нож гама, икс нож, скенере, акцелераторе…

“Када прођете путем према Загребу и Шиду, или Новом Саду, на десетине фарбика сам довео, од “малог“ Доктор Еткера, до тога да оцекујемо трећу Бошову фабрику”, рекао је Вучић и додао да је препознат проблем недостатка радника.

Додао је да такав проблем имају и чланице ЕУ, што је слаба утеха, те да ће Србија радити да решењу проблема “одлива мозгова”.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

Један коментар

  1. Napuderisani: „50 % da ce da bude, a 100% da nece“, e, to vam je ova napuderisana i izvestacena kilava nakaza koja je potpuno izgubila i ono malo kontakta sa stvarnoscu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend