Насловна / Свет / Европа / СВАЂА НА КОФЕРЕНЦИЈИ ЕУ: Салвини причао о наталитету, Луксембург исмевао рађање Италијанске деце! (видео)

СВАЂА НА КОФЕРЕНЦИЈИ ЕУ: Салвини причао о наталитету, Луксембург исмевао рађање Италијанске деце! (видео)

„Верујем да сам у влади како би се побринуо да млади људи имају велики број деце, као што су имају у прошлости, а не да пресађујем најбоље од афричке омладине у Европу“ рекао је заменик премијер Италије Матео Салвини.

Салвини који је уједно и министар унутрашњих послова, је ову изјаву дао на конференцији у Бечу на којој је био присутан и Жан Аселборн, министар спољних послова Луксембурга који је на тој функцији без прекида од 2004. године што га чини човеком који је најдуже на функцији министра спољних послова у Европи.

Италијански вице-премијер је изразио своје неслагање како каже са оним политичарима ЕУ који тврде да су на мигранти потребни, јер је популација Европе све старија. „Ја имам потпуно другачији поглед, верујем да сам у влади како би се побринуо да млади људи имају што више деце, као што су имали у прошлости, а не да пресађујем оно најбоље од афричке омладине у Европу“.

Аселборн је током излагања вулгарно прекидао Салвинија говорећи „бла, бла, бла“ док је италијански вице премијер држао свој говор о наталитету. Министар из Луксембурга је један од најекстремнијих критичара странака које инсистирају на безбедним границама у Европу и више пута се подсмевао политичарима који за себе кажу да желе да заштите хришћанске корене Европе, што многи његови критичари виде као ширење мржње и христианофобију.

Салвини је узвратио Асекрону, „Можда ви у Луксембургу морате да примате мигранте, ми Италијани желимо да помогнемо људима да имају више деце, уместо да доводимо модерну верзију робова из Африке, да би заменили децу која нам фале“.

Салвини је поделио расправу са министром Луксембурга уз коментар „Порески рај не може да држи лекције Италији“, алудирајући на то да Луксембург представља центар финансијских махинација политичке елите у Европи.

Извор: Дненва Газета/Глас Европе

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Млади српски физичари трећи на свету 10

Млади српски физичари трећи на свету

Тим средњошколаца из Србије освојио је бронзану медаљу на светском такмичењу из физике у Пољској. …

Изгубљени у реалности 11

Изгубљени у реалности

Како је ЕУ кроз уста Волфганга Ишингера признала да је изгубила утицај у нашем региону, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *