Јури Долгоруки Бореј класа

Све руске нуклеарне подморнице истовремено испловиле из база и кренуле у непознатом правцу

Руске нуклеарне подморнице са седиштем у Виључинску хитно су послате на море, извештавају руски медији.

У јеку растућих тензија у односима између Русије и Сједињених Држава, постало је познато да је команда Ратне морнарице Русије дала наређење да руске нуклеарне подморнице крену у море.

Реч је о нуклеарним подморницама, које су биле распоређене у бази руске морнарице у Виључинску.

Штавише, по свему судећи, реч је о хитној депеши, пошто су све нуклеарне подморнице истовремено изашле на море – према извештајима западних медија, база је била потпуно празна за неколико дана.

Пратите наше одабране најбоље вести на нашем “Телеграм” каналу на Андроид телефонима преко инсталације на Плаy Продавници или десктоп рачунарима ОВДЕ

Према неким извештајима, слична ситуација је примећена и у другим поморским базама Русије, међутим, у случају Виључинска, ове информације потврђују сателитски подаци.

„У вези са заоштравањем односа између Русије и НАТО, све борбено спремне руске нуклеарне подморнице Пацифичке флоте Ратне морнарице Русије напустиле су поморску базу у Виључинску на Kамчатки.

Kао доказ наводи се сателитски снимак руске базе подморница снимљен 23. новембра 2021. године са свемирске летелице Сентинел-2 (фамилија сателита за даљинско откривање Земље Европске свемирске агенције).

Нуклеарне подморнице пројеката 955 „Бореј“, 955А „Бореј-А“ и 949А „Антеј“ почеле су брзо да напуштају своју сталну базу и излазе на море, по непознатим задацима руске команде.

Стога, како мисле на Западу, постоји могућност да у блиској будућности на море изађе и једна нуклеарна подморница 949А Антеј (НАТО кодификација Оскар-ИИ), за обезбеђење везе, преноси МилитариМапс.

На приказаним сателитским снимцима заиста се може видети да је база у Виључинску празна, међутим, нема детаља и појашњења о овоме од команде руске морнарице.


Webtribune.rs

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Марков објаснио шта ће Русија тражити од Kазахстана после сламања обојене револуције

Марков објаснио шта ће Русија тражити од Kазахстана после сламања обојене револуције

У позадини догађаја који се дешавају у Kазахстану, Руска Федерација би требало да мало промени …

Елитне специјалне јединице руских падобранаца слетеле у главни град Казахстана (видео)

Елитне специјалне јединице руских падобранаца слетеле у главни град Казахстана (видео)

Прве јединице из састава главних снага руског контингента мировних снага ОДKБ стигле су у Kазахстан, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *