Насловна / Србија / Светски економски форум: Квалитет путева у Србији и БиХ најгори у региону
Светски економски форум: Квалитет путева у Србији и БиХ најгори у региону 1

Светски економски форум: Квалитет путева у Србији и БиХ најгори у региону

Статистика Светског економског форума у последњих осам година јасно показује да је Србија, када је реч о квалитету путне мреже, најлошије рангирана од свих држава у региону, с изузетком Босне и Херцеговине, пренео је Данас.

Последње истраживање, урађено за 2018. годину, показује да се Србија „закуцала“ за претпоследњу позицију у региону с које не може да се помери још од 2010. године, наводи лист.
Подаци показују да је од свих држава у окружењу путна мрежа најбоља у Хрватској која се налази на 19. месту на табели (која је рађена за 137 земаља у свету) са оценом 5,5. Словенија је рангирана на 51 месту са оценом 4,4, Црна Гора је на 88 позицији са 3,5 поена, Србија је тек 100 са оценом 3,2 а БиХ 109 са оценом 3.

Како пише Данас, стручна јавност у Србији сагласна је са оценама у извештају Светског економског форума и истиче да је основни разлог за такво стање неквалитетна изградња и лоше одржавање путева.

„Основни разлог због чега су путеви у Србији у лошем стању је то што их граде предузећа која нису квалификована за извођење тако захтевних грађевинских операција. Наиме, током својинске трансформације у приватне руке је прешао велики број локалних предузећа за одржавање путева широм Србије. Њихов приоритетни задатак пре приватизације је био да одржавају путеве у свом крају, а не да их граде. После приватизације те фирме су потпуно погрешно постали градиоци, али без потребних квалификација“, рекао је потпредседник Грађевинске коморе Србије Горан Родић

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић је сагласан да су путеви у Србији у веома лошем стању и сматра да је један од основних разлога за то чињеница да је Србија била под санкцијама и бомбардовањем.

„Не треба заборавити да је део наше путне инфраструктуре био уништен, а након тога није обнављан и грађен оним темпом и интензитетом како је најављиван. Ствар се померила знатно набоље у последњих неколико година. У том периоду изградено је доста. Уговорени су и неки нови послови на даљој изградњи Коридора 11 што је веома значајно“, казао је Савић.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Немачка ће по свој прилици морати да исплати заосталу радну штету! 11

Немачка ће по свој прилици морати да исплати заосталу радну штету!

Осам деценија након почетка Другог светског рата би питање ратних репарација поново могло да постане …

Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње 12

Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње

Београд — Делта холдинг објавио је и представио 10. Извештај о одрживом и одговорном пословању …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *