Сви су одговорни за "Слободу", све их листом треба сменити а неке отпратити и у затвор!

Сви су одговорни за “Слободу”, све их листом треба сменити а неке отпратити и у затвор!

Истрага о експлозији у чачанској “Слободи”, која се догодила пре 15 дана, још није завршена, потврдио је за Н1 градоначелник Чачка. Рад се наставио као да је све у реду, међутим, нова експлозија ноћас била је јача, а запослени су већ позвани да сутра наставе са послом.

Дим и ватра из фабричких хала. Тако је изгледало јутро после експлозије, која се догодила пре само 15 дана у чачанској Слободи. Штета направљена у тој експлозији процењена је на око два милиона евра, сапштио је тог дана председник Србије.

„То су ствари које се догађају, важно је и да мере заштите на раду, али и мере обезбеђења у будуће буду на неупоредиво вишем нивоу да бисмо осигурали и обезбедили сигурност запосленима у „Слободи“ и њиховим магацинима, тако и становништву које живи у околини тих објеката“, рекао је Александар Вучић почетком јуна.

Слобода је наставила рад, радници су и тада јављали да су у страху и страх је, видели смо, ноћас био оправдан, а грађани су поново евакуисани. У својим дрвориштима проналазили су и гелере и гранате од више десетина килограма.

Нова ексползија догодила се током ноћи, када су температуре ниже и када у погонима има мање запослених.

„Историја показује да поновљене експлозије углавном имају везе једна са другом и овакве експлозије су вероватно узроковане људским фактором или је у питању неодговарајући рад са експлозивним средствима или је у питању неодговарајуће складиштење“, сматра Душан Вељковић с Хемијског факултета.

Данас председник није саопштио колика је нова штета у фабрици Слобода, али је изнео сумњиве детаље из првог извештаја у који је имао увид.

„Занимљиво је да се експлозија догодила у простору где није било струје, тако да ћемо испитати детаљно све разлоге могућег пожара и експлозије и поставићемо питање не само субјективне, већ и објективне одговорности“, рекао је Вучић.

Министар одбране саопштава да је ноћас посетио фабрику и захвалио је ватрогасцима, хитној помоћи и граду Чачку на брзој реакцији у писаном саопштењу.

„Овако нешто не сме више да се понови. Недопустиво је да у овако кратком року имамо два инцидента. Очекујем да надлежни органи што пре утврде шта је узрок експлозија, како би „Слобода“ могла да реагује и предузме све неопходне мере да се ово више не би дешавало и, наравно, тражим да се утврди одговорност за ове немиле догађаје“, поручио је Небојша Стефановић.

Грађани који су прошле ноћи били евакуисани, требало је током поподнева и вечери да се полако врате у своје домове.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Јовица Станишић жалбом тражи ослобађање или казну знатно краћу од 12 година

Јовица Станишић жалбом тражи ослобађање или казну знатно краћу од 12 година

ХАГ/БЕОГРАД– Одбрана бившег шефа Службе државне безбедности (СДБ) Србије Јовице Станишића најавила је данас да …

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Иза мене је остао политички тестамент и наслеђе. Нећу завршити на сметлишту историје као што …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *