fbpx

СЗС блокирао улазе у РТС, обећавају да неће бити насиља нити покушаја упада

5
(2)

Лидери Савеза за Србју су заједно са око 200 активиста блокирали улазе у зграду РТС-а. Најавили су да ће блокада трајати до 20 часова, и да за то време нико неће моћи да уђе у зграду, али ће свако ко жели моћи да изађе. Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да циљ није насиље, већ да се симболички укаже на то да јавни сервис, како је рекао, не врши своју функцију која је предвиђена законом.

„Биће мирно и уколико не буде провокација, разићи ћемо се у осам сати“, казао је Јеремић новинарима испред РТС-а. Додао је да нико од окупљених неће покушати да уђе у зграду.

Он је оптужио актуелно руководство РТС-а да је директан извршилац наредби врха СНС-а, односно председника Вучића и његовог кабинета.

Упитан да ли и СЗС данашњом акцијом врши притисак на РТС, Јеремић је рекао да су у том опозиционом савезу „свесни да ово неће донети резултат какав има један телофонски позив председникове медијске саветнице или председника лично“.

„Ми немамо ту моћ коју је нагомилао председник Републике. Ако ово хоћете да окарактериштете као притисак, у реду. Али ово је притисак који желимо да пружимо да би се РТС ослободио“, казао је.

На подсећање да је актуелно руководство РТС-а постављено пре доласка СНС-а на власт, Јеремић је одговорио и да је Хитлер наследио велики број генерала у немачкој војсци који су касније спроводили његове злочине.

„Сви знамо да ова кућа не ради свој посао како треба, јер да ради већ би (узбуњивач из ‘Kрушика’) Александар Обрадовић био интервјуисан. Да вам дам један пример, а има их сто“, рекао је председник Народне странке.

Истакао је да лидери СЗС не траже ништа за себе, нити захтевају да гостују на јавном сервису, али да желе да РТС отвори своја врата за људе попут Александра Обрадовића, Марије Лукић коју је сексуално узнемиравао председник општине Брус, или новинара Милана Јовановића којем је спаљена кућа за шта се тренутно суди бившем председнику општине Гроцка.

„Kонкретно тражимо да ово постане јавни сервис србије, да почну да раде свој посао и информишу јавност Србије о свему што се дешава“, поручио је.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радници ПKБ блокирали саобраћај у Београду, траже надокнаду за акције у Председништву Србије

5 (3) Пензионери и бивши радници Пољопривредне корпорације Београд (ПKБ) су и данас у Београду …

Протест академске заједнице због уређивачке политике РТС-а 29. фебруара

0 (0) Представници дела академске заједнице су данас најавили протест због одсуства реакције Радио-Телевизије Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *