fbpx

„Тачи наредио, САД платиле убиства“

0
(0)

Приштина — На суђењу у случају „Дреница 2“ особа названа Сведок А је изјавила да је Тачи наређивао убиства особа означених ко шпијуне Србије и да је то олаћала Америка.

У наставку судског процеса за ратне злочине „Дреница 2“ особа названа као „Сведок А“ изјавила је да је Хашим Тачи наређивао оптуженом Сулејману Селимију да убије људе означене као шпијуне Србије, као и да је за то „плаћала Америка“.

Осумњичени у овом процесу су бивше вође ОВК, међу којима амбасадор Косова у Албанији Сулејман Селими и председник општине Србица Сами Љуштаку.

„Сведок А“ је, одговарајући на питање Селимијевог адвоката Грегорија Смита, потврдио оно што је раније рекао у истрази – да је „учитељ Селимија био Хашим Тачи“.

„Хашим Тачи је наредио њему (Сулејман Селимију) да убије те људе (означене као шпијуне Србије) тада, а то чини и даље“, рекао је сведок, а преноси приштински „Експрес“.

Потом је „Сведок А“ упитан од председника судског вецћ Дариуса Силицког описао до детаља како је изгледала соба за задржавање у селу Ликовце које се налази у општини Србица, одговарајући да је у тој соби видео свих десет оптужених у овом процесу.

Он је рекао да је ова лица познавао и раније те му због тога није било тешко да их идентификује.

У судском процесу „Дреница 2“, „Сведок А“ је, одговарајући на питање Селимијевог адвоката Смита рекао да су му четири припадника ОВК рекли да их Америка плаћа да убију шпијуне.

Ову изјаву „Сведок А“ је био дао 11. августа, а адвокат Грегори Смит је питао да ли је то истина.

„Овде у судници сте рекли да су лица која су вас тукла рекла да су плаћени из Америке да убију шпијуне. Да ли сте тако рекли?“ питао је Селимијев адвокат.

„Да, господине“, кратко је одговорио сведок.

„Ко вам је рекао то?“ упитао је адвокат.

„Рекли су ми Сулејман Селими, Хисни Тачи, Зећир Демаку и Јахир Демаку.Такође су ми рекли да узимају по 500 немачких марака месечно да би убили шпијуне“, рекао је „Сведок А“.

Сведок је казао да су му Сулејман Селими и још тројица из ОВК рекли да су себе обезбедили и ако Србија добије рат, с озбиром да би их у том случају одвели у Женеву.

Адвокат Сулејмана Селимија се жалио да нема записник са прошлих судских заседања, а председник судског већа је наредио да се записник штампа и да се преда одбрани, преносе приштински медији.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МОНСТРУМ! Ниједна српска глава није страдала због наше политике (видео)

5 (10) Александар Вучић није човек. То је МОНСТРУМ!   Kako mučna scena… Užas… Užas! …

Језива истина о издаји на Косову 1999. – Челнике српских служби су плаћали шиптари (ВИДЕО)

4.9 (18) Врх српских обавештајних служби је примао новац од Албанаца како би жмурео на …

3 Коментара

  1. zar se Amerika jos nije rijesila tacija.nevjerujem da ce ga zaobic zbog licno svje americke zastite,on njima vise netreba obavio je prljavi zadatak amerima

  2. Malo starih mudrosti:sve ima svoju cenu koja se plaća ,ako ne na mostu onda na ćupriji,sve se plaća sve se vraća i što se Obame tiče:everything come to those who wait.There are in h uge number patiently waiting for justice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *