Насловна / Србија / ТАЧИЈЕВ САВЕТНИК: Нема ништа од ЗСО док Београд не потпише обавезујући споразум!

ТАЧИЈЕВ САВЕТНИК: Нема ништа од ЗСО док Београд не потпише обавезујући споразум!

Блерим Шаља, политички саветник председника лажен државе Косово Хашима Тачија, изјавио је да Заједица српских општина неће бити формирана пре потписивања правно обавезујућем споразума Београда и Приштине?!?

– Неће бити Асоцијације/Заједнице без обавезујућег споразума – рекао је Шаља за Т7 у емисији Прессинг, пренела је РТК2 на српском језику и додао:

– Ово је питање које ће се закључити у правно обавезујућем споразуму и не може да се одвоји или третира као посебна тема, већ ће завршити, природно, као један од анекса обавезујућег споразума.

Говорећи о недавно покренутој иницијативи косовских институција за израду статута Асоцијације, Шаља је рекао да је ово „сложен процес“ с обзиром на неслагања између Београда и Приштине.

Према Бриселском споразуму потписаном пре пет година, Приштина је обавезна да формира Заједницу српских општина, али то до данас није учињено.

 

ДАНАС: На северу КиМ „косовска“ лична карта услов за мобилни телефон и уговор са МТС д.о.о.

Ових дана на северу Косова и Метохије грађани српске националности баве се пререгистрацијом аутомобила са таблица које је издао МУП Србије на таблице Косова (КС) и Републике Косово (РКС) у складу са…

Српска листа и представници Срба на КиМ најавили су да ће, ако Приштина не формира ЗСО, они ће то учинити сами. Од тога се, међутим, одустало у очекивању да ће Приштина, ипак, испунити обавезу из Бриселског споразума у наредна три месеца, колико је остало до истека рока који им је поставила ЕУ.

Танјуг

Актуелно

ОЛОШИ, осудили сте и избацили осморицу Жандара са посла зато што су радили њихов посао!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да насилници неће одлучивати о политици и претити …

Вучић: Стиже још пара за пензионере, да купе чипс и чоколоду!

Београд — Пензионери са најнижим примањима у Србији до краја године добиће једнократну уплату од …

Један коментар

  1. Ovde je svaki komentar suvisan. Takva je i nasa politika ocemo pa necemo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons