“Тајнa конвенција”: Србија изгубила календар Светог Саве по наредби Фрање Јосифа

4.6
(17)
Зашто на кули на Смедеревској тврђави пише да је сазидана 6938. године?

Српски календар Светога Саве, са симболима за време, био је званично календар свих српских држава и СПЦ, све до 1881. године, каже за “Новости” протођакон доктор теолошких наука Љубомир Ранковић.

Кад сунце у подне 2 биљара(априла), каже др Ранковић, “пређе преко Пећке патријаршије почиње Ново лето 7528. по српском календару Светога Саве”.

– Тог дана укосиће се северна и јужна енергија иу то ће најавити долазак новог лета – истиће наш саговорник. -Познато је да календар и симбол за време имају само они народи који су некад у прошлости достигли висок степшен цивилизације. Српски календар Светога Саве био је симболом за време свих српских држава и Српске православне цркве, све до 1881. године. Међутим, те године скривено од српског народа, потписана је “Тајна конвенција” између Аустроугарског царства и Србије. По налогу потписника “Тајне конвенције” Чедомиља Мијатовића, министра Србије, избрисана је целокупна историја и наука српског народа која се до тада учила у Великој школи и са њом и Српски календар.

 

На основу “Тајне конвенције”, наглашава др Ранковић, “Србија се обавезала да ће да уведе Јулијански календар као званични календар Србије и СПЦ. Међутим, са овим се није сагласио митрополит Михаило, па је министар црквених дела, историчар Стојан Новаковић, протерао митроплита из Србије и установио незакониту црквену јерархију.

– Неканонска црквена јерархија спровела је наређење цара Фрање Јосифа и Јулијански календар је од 28. јуна 1881. године, на Видовдан, постао државни и календар СПЦ. Тако је први пут у историји Свете српске цркве уведен туђ календар као званични календар – поручује др Ранковић.

Тако је дан посвећен Светом Стефану, деспоту српском са 19. јула померен на 1. август. У црквинама, на гробном камену, Светог Стефана пише: У летро 6935, месеца јула у 19 дану. Датирање на гробном камену Светога Стефана је по Српском календару Светога Саве и српски народ слави Светог Стефана деспота по туђем Јулијанском календару, 1. августа који је наметуо цар Фрањо Јосиф.


ИЗВОР: Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

4 Коментара

 1. koliko znam spc se formira 1920 a pre toga i u tim starim vremenima nije bila pod tim imenom,za kalendar je u redu on je postojao ipre Svetog Save RASTKA NEMANJĆA

 2. Још један доказ да им смета све СРПСКО јер су љубоморни на овај најстарији и најблагороднији народ и зато гледају да затру све трагове његовог постојања у прошлости. Пробали су оружјем али су тек ту потучени јер су ударили на најхрабрији народ на свету који никад није водио освајачке ратове већ је увек ослобађао своје окупиране територије. То је народ који је држао и насељавао целу Европу и добар део Азије о чему постоје још увек неуништени камени споменици. То значи да овај народ, од кога су отпадништвом кроз историју настајали под дејством зла многи други народи и језици тих народа, никада није ни могао да води освајачке већ само ослободилачке ратове. Од СРБА су временом отпадали они који нису били достојни да носе то име и од њих су настајали нови народи којима је заједничка била мржња према најбољима.
  ВЕЛИЧАНСТВЕНО ЈЕ БИТИ СРБИН!

  • Доктор са Чубуре

   Браво. То је суштина. За бити Србин генетика је потребан, али не и довољан услов. Она само даје могућност да ферцерамо на високој духовној фреквенцији, много вишој од оних који нас толико мрзе, али нас се и плаше управо због тога. Многи народи су генетски Срби, а фреквенцијски нешто далеко ниже. То сада покушавају и у Србији са овим преосталим Србима, увођењем страхова, мржње, зависти… Понајвише због толиког појачавања њихових активности, закључујем да им не иде.

 3. Искрено се надам и молим Бога да се ослободимо и ових најновиојих и можда најгорих ОТПАДНИКА који се устоличише да владају овом светом земљом и народом у њој.
  Нека Нас све Господ Бог благослови и да Нам снаге да и са овом јеретичком влашћу коначно изађемо на крај и ослободимо нашу милу домовину Србију.
  Како чинили, тако нам Бог помогао !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend