НАСА доказала Преображење

0
(0)

Подаци са свемирских сонди показују да се датуми наших највећих верских празника поклапају са годишњим Сунчевим електромагнетним циклусима – тврди мр Милан Стеванчевић

САТЕЛИТСКА мерења активности Сунца потврђују тачност српског народног календара и изреку да се на Преображење мењају гора и вода – тврди мр Милан Стеванчевић, експерт за телекомуникације и истраживач Београдске школе метеорологије. Подаци са свемирских сонди показују и да се датуми наших највећих верских празника поклапају са годишњим Сунчевим електромагнетним циклусима који доводе до највећих метеоролошких промена у Земљиној атмосфери

Међутим, остаје тајна, каже Стеванчевић, како су наши преци знали за те процесе на нашој звезди кад се они могу регистровати само најновијим инструментима помоћу сателита.

– Резултати најновијих истраживања падавина показују да киша заиста суштински мења хемијски састав у недељи око Преображења. Наиме, анализе показују да се у капима кише од Ђурђевдана до Преображења налазе тешки хемијски елементи који долазе са наше звезде као млаз елементарних честица – Сунчев ветар. После Преображења концентрација тих елемената нагло се смањује и киша од благо киселе, с пХ вредношћу од 5 до 6, постаје неутрална.

ЖИВА ЗВЕЗДА

СРПСКИ календар био је у службеној употреби све до 19. века. Сунце је код Срба имало сва одличја човека: рађало се, имало детињство, младост, зрелост и умирало је. Ново младо Сунце, Божић, рађа се 22. децембра, а 1. јануара постаје дете, Мали Божић. Пунолетство достиже око Ђурђевдана, и живи до 22. децембра, када умире.

Стеванчевић истиче да остаје мистерија како су наши стари знали да се на Преображење „мења вода“ кад је то утврђено тек прошле године прецизним хемијским мерењима. Према речима нашег саговорника, НАСА технологија сад даје научну подлогу и гусларским стиховима у којима је „Ђурђев данак – хајдучки састанак“, јер баш у то време редовни електромагнетни циклуси на Сунцу изазивају загревање северне Земљине хемисфере на којој се налази Србија. Метеоролошки сателити доказују да су „горски цареви“ без свемирске технологије после Митровдана некако знали да Сунце смањује активност на северној хемисфери и мудро се повлачили код јатака на зимовање.

– Народни српски календар на неки начин познаје термине промена електромагнетизма Сунца, а таква прецизност не може бити случајна, јер захтева много знања из космичке метеорологије. Тиме се поново поставља питање неке изгубљене цивилизације – закључује Стеванчевић.

 

 Новости

 

[youtube id=“ze4MpYF2Lx4″ width=“600″ height=“350″]

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чека нас спектакуларно небо у 2019: Помрачења и још много тога

0 (0) Ове године очекују нас три помрачења Сунца и два Месеца. Нажалост, помрачења Сунца …

Милан Т. Стеванчевић: ИЗМИШЉЕНА ВИЗАНТИЈА или српски календар Светог Саве и Вујански Kрст Патријарха Павла

5 (1) Прегледом римских докумената од пре 1453. године, нисам нашао ниједан византијски документ Сви …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend