ТЕРОР! Одбила да јој вакцинишу дете и завршила у затвору!

0
(0)

И ПОРЕД апела лекара о обавезној имунизацији деце, као и одлуке бројних вртића да приликом уписа траже уверење о примљеној вакцини, многи родитељи и даље не желе да вакцинишу своје дете. Због тога, раме уз раме, иза решетака са највећим преступницима замало се није нашла Суботичанка Маја Милодановић, самохрана мајка, која је одбила да вакцинише трогодишњег сина и због тога добила казну од 20 дана затвора.

Пре затворске казне, Милодановићева је према одлуци Прекршајног суда морала да плати 20.000 динара јер није вакцинисала дете. По њеним речима, полиција је трипут долазила да је хапси, али је успела да се договори са судом и да казну плати на неколико рата.

– Верујте, да сам имала коме да оставим дете, отишла бих да робијам. Али, када су ми полицајци рекли да ће дете сместити у дом, док сам ја у затвору, тада сам се уплашила. Молила сам их да то не раде и молила суд да ми дозволи да платим казну – прича Маја, иначе, студент без сталних примања. – Пре тога никакву опомену нисам добила, само позив за суд, казну, а потом и да се она преиначава у затвор. То се некако решило, сада се ништа не дешава, питање је шта ће бити када поново одемо на систематски, не знам да ли ће ме поново тужити.

 

На искључив став да не дозволи да њено дете прими ММР вакцину, Суботичанка се одлучила јер је видела ефекат прве вакцинације.

– Дечак је примио само прву вакцину пентаксина и после ње му је опао имунитет, стално је био болестан, и онда сам одлучила да потпишем да одбијам вакцину. Иза своје одлуке стојим и сада – одлучна је ова мајка. – Да су то оне старе вакцине, можда бих и дала, али овако заиста не желим. Вакцинисање треба да буде ствар избора родитеља, да сам одлучи шта жели за своје дете, а не да нас овако кажњавају. Тиме ништа нису постигли, јер већина нас од те намере неће одустати.

Овај случај није усамљен. Иако је вакцинација у нашој земљи обавезна и лекари апелују да деца приме све што је прописано и указују на последице, које могу бити и фаталне, ставови родитеља су подељени.

КАЗНЕ ОД 30.000 ДО 150.000

ПО новом Закону о заштити становништва од заразних болести, уколико се одбије обавезна имунизација, казне су од 30.000 до 150.000 динара. Спречавање обавезне имунизације сматра се прекршајем, а лекари су дужни да обавесте санитарну инспекцију уколико родитељи одбију да вакцинишу дете.

Ј. ЛЕМАЈИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДАРИЈА KИСИЋ: Они који су примили вакцину мораће поново да се вакцинишу!

2.3 (3) Министарка за рад, социјална и борачка питања и чланица Kризног штаба Дарија Kисић …

Званични документ који показује да се Кон, Кисићка и Брнабићка нису вакцинисани Фајзеровом вакцином

4.9 (20) Председник Нове странке и некадашњи премијер Србије Зоран Живковић тврди да има доказ …

Један коментар

  1. kretenske vlasti kretenski Loncar! Ministar je imao puter na glavi kazu da je radio zEMUNSKI KLAN TO SU PISALE NOVINE :DA JE U uRGENTNOM POMAGAO NEKIMA DA ODU NA ONAJ SVET ZA RACUN ZEMUSKOG KLANA :tO NISMA REKO JA TO SVI ZNAJU I CUTE1 i SAD TAKAV MINISTAR UBICA DONOSI ODLUKE U IME NASE DECE 1ßsRBIJO PROBUDIS SE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend