Терористичка мрежа НАТО пакта прети Србима

Терористичка мрежа НАТО пакта прети Србима

0
(0)

Борис АЛЕКСИЋ | 19.01.2013

Терористичка албанска национална армија („АНА“) је половином јануара, упутила још једну у низу претњи српском народу на Северу Косова и Метохије, при том позивајући своје припаднике на мобилизацију.[1] У саопштењу „АНА“ које су прво пренели шиптарски медији, истиче се неодрживост садашњег стања на „Источном Косову“ (Прешевска долина) због чега су терористи на састанку одржаном у Вучитрну решили да прогласе мобилизацију и узму ствар у своје руке. Медијска акција терориста није остала без реакције званичног Београда јер је само пар дана након ње, Ивица Дачић понудио Хашиму Тачију разговоре о чланству „Косова“ у Уједињеним нацијама.[2] Премијер Србије је претходно, 12. јануара на заседању Народне скупштине поновио тезу да мир нема алтернативу,  поручивши посланику Марку Јакшићу и Србима са Севера КиМ да не могу да уцењују већину грађана.

Иако се стиче утисак да позив на мобилизацију терориста „АНА“ има више медијски и политички значај, од оног безбедносног, никако не смемо да сметнемо са ума чињеницу да су САД и НАТО у јужној српској покрајини, али и у појединим државама – суседима Србије, створили јаку терористичку мрежу, коју и дан данас успешно употребљавају за остваривање својих спољно-политичких циљева. 

Припадници „АНА“ су саборци и блиски сарадници терористе Хашима Тачија са којим већ увелико преговара премијер Србије Ивица Дачић, а кога је Дик Марти у свом извештају о трговини људским органима идентификовао као шефа мафије на Косову и Метохији. Ова групација се под тим именом први пут појављује 2001. године, а циљ јој је као и Тачијевим терористима и НАТО пакту – стварање велике Албаније, док јој је деловање усмерено на територију јужне српске покрајине и Македоније.

Иако је још 2003. године УНМИК, због подметања бомбе на железничком мосту у Звечану када је животе изгубило већи број цивила, прогласио „АНА“ за терористичку организацију,[3] САД одбијају да је ставе на своју „црну листу“ јер Вашингтон сматра да ова групација „не представља претњу миру и стабилности на Западном Балкану“.[4] У том смислу и Радио Слободна Европа који је формиран од стране ЦИА, сасвим отворено, 2007. године, у време када су терористи претили да ће оружјем преузети контролу над Севером КиМ, преноси изјаве „портпарола АНА Гафур Адиљија“.[5] Само три дана након претњи „АНА“ 2007. године, да ће напасти српски народ на Северу КиМ, тадашњи шеф УНМИК-а Немац Јоаким Рикер за приштински лист „Зери“ даје изјаву да „КФОР и УНМИК неће дозволити Србима да се отцепе.“[6] Да су активности „АНА“ и значајних представника међународних мисија на КиМ, координирани и по укусу Вашингтона, сведоче и изјаве државних секретара Кондолизе Рајс и Хилари Клинтон, да САД никад неће дозволити угрожавање „територијалног интегритета Косова.“[7]

„АНА“ је 2011. године запретила да ће започети са новим терористичким акцијама против Срба уколико се не формирају „оружане снаге Косова“[8] да би Тачи 2012. године најавио да „безбедносне снаге Косова постају, војска Косова.“[9] Оно што представници „АНА“ изнесу у јавност постепено се и остварује, јер наравно, осликава вољу Хашима Тачија и његових газда из САД и НАТО пакта. Дакле, терористи „АНА“, западне дипломате на челу УНМИК-а, Влада САД, Тачија и Чекуа да не помињемо, сви се они на свој начин боре за „суверенитет и територијални интегритет Косова.“ 

„АНА“ је за потребе Вашингтона укључена и у „безбедносну“ контролу Македоније. Њени терористи су учествовали у убиству десет македонских војника у Групчину 2001. године.[10] Ова групација је организована од стране високих функционера тзв. косовског заштитног корпуса („КЗК“), који је формално створен од стране УНМИК-а 1999. године, међутим чије деловање фактички контолише НАТО пакт. Како је јавила Македонска информативна агенција, неколико стотина припадника  „КЗК“ је 2001. године прешло границу и напало македонске снаге безбедности у подручју Радуше.[11] У Македонији делује и терористичка национална ослободилачка војска („НОВ“). Све ове групе су координирале своје акције са западним обавештајним службама. 

Припадници приватних војних компанија из САД су обучавали команданте терориста из „ОВК“ и „НОВ“. Нпр. командант „НОВ“ Гезим Остреми је прошао обуку британског САС-а како би руководио „КЗК-ом“.[12] За наоружавање терориста на Косову и Метохији од 1998. Године била је задужена америчка Војна обавештајна служба (DIA) ибританска МИ6, заједно са САС-ом и приватним војним компанијама из САД. Како су потврдили високи представници МИ6, DIA је од британске тајне полиције затражила да организује наоружавање и обуку терориста на Косову и Метохији, док је САС на терену обавио задатак.[13] Наравно, ЦИА и немачки БНД су такође учествовале у овом процесу, чији је коначан циљ био не само стварање терориста и отцепљење КиМ од Србије већ и обезбеђење међународне трговине наркотицима.[14]

О умешаности ЕУ у координирано деловање САД, НАТО пакта, терориста и наркомафије добро сведоче изјаве припадника македоснских снага безбедности. Када су у јуну 2001. године македонске антитерористичке снаге предузеле акцију у Арачинову, оне су откриле да су албански терористи наоружани најсавременијим наоружањем НАТО пакта. Када су терористи били на ивици пораза ОЕБС и НАТО су упутили поруку Скопљу да прекине антитерористичку акцију. Шведска министарка иностраних послова Ана Линд и други лидери ЕУ су запретили Македонији санкцијама уколико не дозволи евакуацију неких 500 терориста, до зуба наоружаних оружјем западних служби.[15]

Са друге стране, о јаким везама „АНА“ и „ОВК“ са Ал каидом – данас фигуром САД у Северној Африци и у Сирији, писао је још 2003. године познати амерички стручњак за тероризам Грегори Копли. Према Коплију циљ „АНА“ и других шиптарских терористичких групација је да дестабилизују „Југ Србије“, Рашку област и Македонију.[16] Терористичке претње увек треба озбиљно схватити, па и оне које је „АНА“ упутила српском народу на Северу Косова и Метохије. Међутим, оно што је опасније од деловања ових терориста је однос званичног Београда према преживелом српском народу у јужној покрајини. Срби у том делу Србије се већ дуже време суочавају са претњама и из Београда и из Приштине. Док НАТО организација „АНА“ за сада прети саопштењима, српска жандармерија хапси Србе на КиМ, а премијер нуди Тачију столицу у УН, за аутономију Срба у (независном) Косову, што је супротно и Устави и Резолуцији 1244.

Било како било, безбедносни проблем на територији Србије, укључујући терористе, нарко мафију и трговце људским органима, створили су НАТО пакт и супер – сила САД уз помоћ својих европских савезника. Они га и одржавају у животу у оквиру стратегије управљања кризама. Тринаестогодишње приближавање и додворавање званичног Београда Западу, није решило и неће решити тај проблем. Србија може да се одбрани једино уколико буде своја и крене путем сарадње са Русијом која гради мултиполарни свет и чија се стратегија по дефиницији супротставља новом Походу на Исток. Или ћемо кренути тим путем, или ћемо престати да постојимо, полако губећи територију, веру, морал и животе на путу у јалову ЕУ.

[2] http://bit.ly/V1vaUA

[6] Танјуг, 30.12.2007. године.

[11] МИА, 11. Август 2001. Године.

[12] United Press International, 01.07.2001. године.

[13] The Scotesman, 29.08.1999. године.

[15] Види: Hamburger Abendblatt, 27.06.2001. године.

[16] Gregory Copley, Strong Warning Indicators for New Surge in European Islamist Terrorism, GIS, 15.10.2003. године.

 

Фонд Стратешке Културе

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија јасна и гласна: Нема признања лажне државе

Русија јасна и гласна: Нема признања лажне државе

0 (0) МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић допутовао је данас у Москву, где је …

Илија Бајовић: Крвави злочин у селу Велика – у уџбеницима историје за њега нема мјеста

Илија Бајовић: Крвави злочин у селу Велика – у уџбеницима историје за њега нема мјеста

4.9 (9) Комунистичке власти опијене Братством и јединством су покушавале да заташкају овај злочин Документ …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend