Насловна / Свет / Хелм / Ти наркодилеру да се држиш што даље од Србије и да гледаш своја посла!
Ти наркодилеру да се држиш што даље од Србије и да гледаш своја посла! 1

Ти наркодилеру да се држиш што даље од Србије и да гледаш своја посла!

Подгорица — Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је данас да, после решавања спора између Атине и Скопља, треба радити на решавању преосталих проблема у региону.

„Чини ми се да искуство у решавању проблема Македоније и Грчке може бити веома благотворно у решавању и другог проблема сличне нарави, а то је између Београда и Приштине“, навео је Ђукановић након састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у Бриселу.
Како је наведено у саопштењу кабинета црногорског председника достављеном Танјугу, Ђукановић каже да као одговоран сусед и заинтересован сусед за позитивно решење тог проблема „радимо са намером да помогнемо да дођемо до једног позитивног епилога у том дијалогу.

„Верујем да је то могуће и позивам да НАТО настави са својим ангажманом у нашем региону и да у сарадњи са ЕУ настави да даје допринос ономе што ће се показати као једина поуздана формула стабилности Западног Балкана“, рекао је он.

Ђукановић је изнео уверење да се између чланства сваке од наших земаља у ЕУ и сваке, или готово сваке у НАТО савезу и стабилности региона Западног Балкана може повући знак једнакости.

Ђукановић је рекао да је свестан да постоје „и треће заинтересоване стране за Западни Балкан“ те да, како каже, „на неки начин то сматрамо легитимним интересовањем, не увек и легитимним мерама којима се то интересовање поткрепљује у нашем региону“.

Црна Гора је спремна да „врло истрајно и врло храбро брани своје право да суверено бира свој пут у будућност и да једнако тако одлучно и храбро брани свој избор“, закључио је Ђукановић.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Вучићев режим уводи еугенику и лиценцира убице за "хуману" ликвидацију старих и оболелих! 11

Вучићев режим уводи еугенику и лиценцира убице за „хуману“ ликвидацију старих и оболелих!

Право на еутаназију из будућег грађанског законика не значи да ће бити „допуштено” убиство из …

Како је Тито у децембру 1942. хвалио хрватски отпор „великосрпској политици“ 12

Како је Тито у децембру 1942. хвалио хрватски отпор „великосрпској политици“

Написао да су Хрвати као најснажнија нација у Југославији давали најжешћи отпор против великосрпске националне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *