Ти се "паметнице" у државне ударе и прислушкивање разумеш као Марица у ону криву ствар

Ти се „паметнице“ у државне ударе и прислушкивање разумеш као Марица у ону криву ствар

5
(1)

БЕОГРАД – Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић оценила је да је прислушкивање председника покушај државног удара и указала да је важно да се пронађу и процесуирају не само чланови криминалних група већ и сви они у државном апарату који су на било који начин учествовали у прислушкивању председника и праћењу чланова његове породице.

Ко је и са каквим мотивима прислушкивао председника Србије Александра Вучића и његову породицу треба да утврди истрага, рекла је Михајловић за Политику.

„Као да сви окрећу главу од тога да је ово класичан покушај државног удара. У било којој земљи, да се овако нешто догоди, најмање би било места за нападе какве имамо од појединих политичара на човека који је био мета прислушкивања, чак и планирања убиства“, указала је Михајловић.

Уместо тога, како каже, сви би требало да буду сложни да се организованом криминалу мора стати на пут, јер представља најозбиљнију претњу по политичку и економску стабилност , каже Михаиловић.

На питање ко из СНС стоји иза тога и мисли да је јачи од Вучића, односно да ли има недодирљивих, министарка је рекла да Вучић није само председник СНС већ председник свих грађана и неко ко по Уставу изражава државно јединство и представља државу.

Они који би да раде против државе, да кују завере и учествују у планирању убиства председника државе, не могу бити део СНС-а. И ако су неки можда формално чланови, они за нас не постоје

„И ово није само питање борбе против организованог криминала, већ питање развоја будућности Србије. Да ли треба да се враћамо не тако давну у прошлост, да све што смо урадили, а данас смо препознати и у Европи у свету као земља која се развија, бацимо и вратимо се назадовању земље? Ја нисам за то и дајем пуну подршку да се све истражи што пре , и ко год да је у томе учествовао, без обзира на то ко је и у којој год то политичкој странци, буде тамо где му је место, на суду и у затвору“, истакла је Михајловић.

Упитана да ли у СНС има подела, Михајловић је рекла да је то велика партија са око 700 000 чланова и највећа у овом делу Европе. „Природно је да у тако великој странци имате људе који не мисле исто о свакој теми. И то је у реду, али кад су у питању криминал и било какве нелегалне радње, нема и не сме бити различитих мишљења“, истиче Михајловић.

„Они који би да раде против државе, да кују завере и учествују у планирању убиства председника државе, не могу бити део СНС-а. И ако су неки можда формално чланови, они за нас не постоје. Српска напредна странка ће без таквих људи бити само још боља и снажнија“, поручила је министарка.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

5 (1) Најава утапања Шапићеве странке у СНС није нимало изненађујућа и доказује да Вучић …

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива...

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива…

3 (2) Председник Србије Александар Вучић обратио се након седнице Председништва Српске напредне странке. Он …

Један коментар

  1. Potpredsednica Mihajlović pomešala je ovde babe i žabe. Povećala je cenu prisluškivanja, a snižila efikasnost državnog udara. Njena izjava pokazuje da poltronstvo, klimoglavstvo i šlihtanje niti imaju meru, niti ljudkost, lupeta ko kako ume i može, samo da se dodvori svemogućem šefu.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend