fbpx

Ти си човече озбиљно болестан и треба да се лечиш а не да одлучујеш о озбиљним државним стварима

0
(0)

Изабрани председник Александар Вучић је рекао да са ступањем на дужност шефа државе има намеру да отвори питање Косова, премда нема намеру да га се одрекне.

– Заклећу се на Уставу. Немам право да се одричем Косова, али ми морамо да отворимо ту тему – рекао је Вучић, одговарајући на питање лидера ЛДП едомира Јовановића да ли ће као председник земље раскидати Гордијеве човорове који замагљују европску перспективу земље, пре свега када је реч о Косову.

– Нећу признати Косово, то није моја политика, али сам спреман да разговарам и да прихватим чињеницу да код нас има много митова и легенди – рекао је Вучић.

Он је додао да ће се као председник бавити и неким другим стратешким питањима, као што су измене Устава Србије, у погледу овлашћења председника Републике, на пример, те образовањем.

Председник и Чеди, и Јанковићу…

На питање Чедомира Јовановића да ли ће бти председник свих – и оних који су гласали за њега и оних који су протестовали, Вучић је, подсетивши колико је убедљиво победио све остале опције различите оријентације, рекао да „ништа није подељено“ у Србији.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је поставио питање који ће први корак бити Вучићев по преузимању председничке функције, да ли ће бити председник свих. Јовановић је поставио и питање политике национализма, ситуације на Косову и Метохији и европске политике.

– Нећу моћи да решавам све проблеме, више ћу имати времена за стратешка питање – попут Устава, Косова и Метохије, образовања. Морамо да отворимо све теме које су тешке и болне за друштво – и Косово и Устав, почев од избора председника – рекао је Вучић.

Одговарајући на питања лидера ЛДП, Вучић је рекао да постоји прича о подељеној Србији, ништа у Србији није подељено.

Вучић је рекао да је председник и Саши Јанковићу, као и Војиславу Шешељу и Чедомиру Јовановићу, и свим грађанима, без обзира на политичка уверења.

На питање да ли је председник и Саши Јанковићу, противкандидату на председничкцим изборима, он је рекао:

– Него шта сам него сам му председник. Увек сам му био најбољи председник. Он сада бар зна ко му је председник. И као председник владе обезбедио сам му највећу плату, три пута већу него моју. Зашто би био незадовољан?

Увек био мањи од маковог зрна

Коментаришући изјаву Јанковића да Јоханес Хан, када се „запањи“ у Београду количином напретка Србије, то треба да задржи за Аустрију, те да је то једна врста понижења, имајући у виду да у Србији нема ни политичких, ни социјланих права, ни близу као у време Југославије, Вучић каже:

– Био је са мном на састанку са Ангелом Меркел и био је мањи од маковог зрна. Мање од 30 секунди је говорио, а ни она баш није била заинтересована да га слуша. Храбар је само пред новинарком (Н1) и није једини такав. Са Ханом и Могерини, не знам да ли их је видео једном или два пута, увек је био мањи од маковог зрна и такав ће увек да буде.

На питање новинара да ли опозициони политчари на тим састанцима траже подршку за његово уклањање са власти, Вучића је одговорио:

– Они никад о Србији не говоре ништа лепо на састанцима са страним званичнима, то можете видети у службеним белешкама. Они сада говоре све најгоре о мени и мисле да тако добро говоре о себи.

Овако никако не могу да победе

Када је реч о социјално-економским правима данас и у време Југославије, он каже:

– Јесте, било је. Али, они са којима је (Јанковић) изашао на изборе, они су нам уништили сва права, покрали и опљчакали све – навео је Вучић.

Вучић се осврнуо и на случај Јанковићевог убијеног пријатеља, рекавши да је он несумњиво убијен из оружја Саше Јанковића, те упитао шта би било и шта би се све причало да је неко убијен из његовог, Вучићевог, оружја.

– Замислите да је из мог оружја неко убијен, на шта би то личило – запитао је Вучић.

Такви ме никада неће победити, знам их одлично, за победу би морали да буду марљивији, да понуде план и програм.

– Овако не могу да победе – закључио је.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мигранти изболи Србина код Битеф театра, у тешком је стању, режимски медији ћуте!

4.8 (54) У понедељак ујутро, један сат око поноћи, двојица миграната су код Битеф театра …

Амфилохије: Хвала Вучићу, али све што може нека да за Косово

5 (3) Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је коментаришући предлог председника Александра Вучића, да ће Србија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *